Kasteel van Boussac

Het kasteel van Boussac ligt bij het gelijknamige plaatsje in het departement Creuse. Dit bijzondere kasteel staat bekend als een van de leukste bezienswaardigheden in deze streek.

Geschiedenis van het kasteel van Boussac

De heuvel waar het kasteel op ligt speelde al vroeg in de geschiedenis een belangrijke rol. Zo wisten de Romeinen deze heuvel al op waarde te schatten. Vanaf de heuvel had men namelijk een goed uitzicht op de omringende omgeving, waardoor men de vijand tijdig aan kon zien komen. Het waren dan ook de Romeinen die als eersten een fort bouwden op deze locatie. Het huidige kasteel werd in de veertiende eeuw gebouwd in opdracht van Jean de Brosse, een belangrijke legeraanvoerder van Jeanne d’Arc. Het kasteel werd gebouwd op de fundamenten van een eerder kasteel, dat in de twaalfde en dertiende eeuw nagenoeg verwoest was. Het kasteel van Boussac kende een relatief rustige periode, tot aan de achttiende eeuw. De Franse Revolutie had namelijk grote gevolgen voor het kasteel. Zo werd het kasteel van Boussac deels ontmanteld, waarbij onder meer de verdedigingstorens gesloopt werden. Een aanzienlijk gedeelte van het kasteel werd echter gespaard. Het kasteel van Boussac werd op 25 juli 1930 uitgeroepen tot historisch monument.

Het kasteel van Boussac vandaag de dag

Dit bijzondere kasteel staat vandaag de dag bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Creuse. Wanneer u dit kasteel bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding. Onder begeleiding van een deskundige gids krijgt u alle mooie delen van dit kasteel te zien. De verschillende kamers in dit kasteel zijn elk prachtig ingericht, geheel in de stijl van de achttiende eeuw. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Creuse is een bezoekje aan dit schitterende kasteel absoluut de moeite waard!
Kasteel van Boussac

Het kasteel van Boussac bezoeken?

Wilt u dit bijzondere kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Creuse ook interessant: