Het kasteel van Turenne

Het kasteel van Turenne is een indrukwekkend kasteel dat op een heuvel in het gelijknamige plaatsje ligt.Kasteel van Turenne Hoewel grote delen van het ooit zo imposante kasteel zijn vervallen, geven de overblijfselen van dit kasteel een goede indruk hoe groot het kasteel ooit geweest is.

Geschiedenis van het kasteel van Turenne

Al in het jaar 767 na Christus werd er melding gemaakt van een versterkt fort op de heuvel waar het kasteel van Turenne ligt. Men wist deze strategische locatie al vroeg in de geschiedenis op waarde te schatten. Aan het einde van de negende eeuw werden verschillende belangrijke relieken naar dit kasteel gebracht, om deze te beschermen tegen de plunderende Vikingen, die dit gebied onveilig maakten. In 1096 vertrok Raymond I van Turenne, vanuit het kasteel voor de Eerste Kruistocht naar Jeruzalem. Rond deze tijd werden de verdedigingswerken van het kasteel aanzienlijk verbeterd. Als gevolg van de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland kwam het kasteel in handen van de Engelsen. Tijdens de strijd raakte dit kasteel zwaar beschadigd. In 1753 werd een aanzienlijk gedeelte van het kasteel van Turenne in opdracht van de Franse koning Lodewijk XV gesloopt. Desondanks zijn er door de eeuwen heen toch delen van het kasteel bewaard gebleven.

Het kasteel van Turenne vandaag de dag

Vandaag de dag staat het kasteel van Turenne bekend als een van de leukste bezienswaardigheden in het departement Corrèze. Wanneer u dit kasteel bezoekt kunt u onder meer de César toren beklimmen. Vanaf deze toren uit de achtste eeuw na Christus kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving en het plaatsje Turenne, dat aan de voet van de heuvel ligt. Ook een wandeling door de kasteeltuin is meer dan de moeite waard. Ook een bezoekje aan de wachtkamer is de moeite waard. Deze kamer heeft haar middeleeuwse bogen behouden. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Corrèze is een bezoekje aan het kasteel van Turenne absoluut de moeite waard!

Het kasteel van Turenne bezoeken?

Wilt u dit leuke kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Corrèze ook interessant: