Kasteel van Ventadour

Het kasteel van Ventadour is een oud kasteel uit de vijftiende eeuw na Christus en is gelegen op een rots met uitzicht op de vallei Soudeillette, nabij het plaatsje Moustier-Ventadour. Het Kasteel van Ventadour staat sinds 1840 officieel geklasseerd als historisch monument. Kasteel van Ventadour

Geschiedenis van kasteel van Ventadour

In de elfde eeuw na Christus werd er begonnen met de bouw van het kasteel. Het kasteel zou onder meer bescherming moeten bieden aan de nabijgelegen plaatsjes Égletons, Ussel en Meymac. Dankzij haar strategische ligging, bovenop een rots, leek het kasteel nagenoeg onneembaar. Toch zou het kasteel veroverd worden, door verraad. Kapitein Geoffroy Tête Noire, een Bretonse huurling en dertig van zijn mannen slaagden er in het kasteel van Ventadour te bezetten tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Engeland en Frankrijk. Na de Honderdjarige Oorlog verloor het kasteel haar strategische waarde en werd het prooi van verschillende plunderingen. Zo werden er vele gedeelten van het kasteel gesloopt. In het jaar 1988 werden de ruïnes van het kasteel overgedragen aan het plaatsje Moustier-Ventadour, voor het symbolische bedrag van een franc. Men besloot om het kasteel enigszins te restaureren. Ook vonden er verschillende opgravingen plaats, waarbij het verleden van het kasteel werd blootgelegd.

Het kasteel van Ventadour vandaag de dag

Vandaag de dag is het kasteel van Ventadour opgengesteld voor publiek. Het is mogelijk om deel te nemen aan een rondleiding waarbij u alles te weten komt over het kasteel. Ook is het mogelijk om op eigen initiatief deze bijzondere middeleeuwse ruïne te verkennen. In en rondom het kasteel zijn verschillende tableaus geplaatst waarop meer informatie te lezen is over het kasteel. Tijdens uw bezoek kunt u ook genieten van een prachtig uitzicht over de omringende omgeving. Een bezoekje aan deze mooie ruïne is meer dan de moeite waard en biedt een mooie inzage in de geschiedenis van deze bijzondere locatie.
Kasteel van Ventadour

Het kasteel van Ventadour bezoeken?

Wilt u deze bijzondere locatie zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Corrèze ook interessant: