Kasteel van Villemonteix

Het kasteel van Villemonteix is een prachtig kasteel bij het plaatsje Saint-Pardoux-les-Cards, in het departement Creuse. Dit kasteel staat bekend als een van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse architectuur in het departement Creuse en is een van de leukste bezienswaardigheden in deze streek.Kasteel van Villemonteix

Geschiedenis van het kasteel van Villemonteix

Het kasteel van Villemonteix werd gebouwd in de vijftiende eeuw en moest de inwoners van de nabijgelegen plaats Ahun beschermen tegen vijandelijke soldaten en struikrovers. Het kasteel werd gebouwd op de plaats van een oude Gallo-Romeinse villa, wat aangeeft dat deze locatie al vroeg in de geschiedenis bewoond is geweest. In de loop der eeuwen verloor het kasteel haar strategische waarde en werd het omgebouwd van militair fort tot aan een luxe residentie. Al snel vergaarde het kasteel bekendheid, onder meer door de aanwezigheid van verschillende prachtige wandtapijten. Tot op de dag van vandaag staat dit bijzondere kasteel bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Creuse.

Het kasteel van Villemonteix vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Creuse is een bezoekje aan het kasteel van Villemonteix absoluut de moeite waard. Het kasteel is door de jaren heen goed bewaard gebleven en is dan ook een prachtig voorbeeld van de middeleeuwse bouwkunst. Met haar mooie binnenplaats en torens ziet het kasteel er alleen al aan de buitenkant indrukwekkend uit. De binnenkant van het kasteel is echter ook de moeite waard. Wanneer u het kasteel bezoekt krijgt u toegang tot verschillende kamers, waar u onder meer prachtige wandtapijten kunt bewonderen. Voor een uitgebreid bezoek aan dit indrukwekkende kasteel kunt u gerust een middagje de tijd nemen. Wanneer u dit kasteel bezoekt zal het u niet verbazen dat het kasteel van Villemonteix volgens de kenners tot de mooiste bezienswaardigheden in het departement Creuse behoort!

Het kasteel van Villemonteix bezoeken?

Wilt u dit prachtige kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Creuse ook interessant: