Lac de Vassivière

Het Lac de Vassivière is een groot stuwmeer dat op de grens van de departementen Creuse en Haute-Vienne ligt. Op en rondom dit meer is genoeg te zien en te beleven, wat dit meer een geliefde vakantiebestemming maakt.

Geschiedenis van het Lac de Vassivière

Het Lac de Vassivière werd na de Tweede Wereldoorlog aangelegd. In de periode van 1947 tot aan 1950 werden verschillende rivieren afgesloten, waardoor de vallei vol liep en zo het meer van Vassivière ontstond. In de jaren zestig ontstond het idee om de randen van het stuwmeer te veranderen in een toeristisch gebied. Zo werden er verschillende stranden, havens, vakantiedorpen en campings aangelegd. Ook werden er verschillende wandelroutes uitgezet. Hierdoor groeide het Lac de Vassivière in korte tijd uit tot een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in deze streek.

Het Lac de Vassivière vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit meer bekend als een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in het departement Creuse. Dit is niet vreemd, want het meer en haar directe omgeving heeft voor iedereen wat te bieden. Zo kunnen er op verschillende plekken aan het meer waterfietsen en kano’s gehuurd worden. Leuk voor het hele gezin! Ook kunt u er voor kiezen om de warme zomerdagen door te brengen op een van de verschillende strandjes bij het meer. De natuurliefhebbers onder ons kunnen genieten van de verschillende wandelroutes die rondom dit meer zijn uitgezet. Ook een bezoekje aan het eiland in het midden van het meer is de moeite waard. Op dit eiland ligt een klein kasteel, waar regelmatig allerlei tentoonstellingen worden georganiseerd. Of u nou alleen met uw partner op vakantie gaat of met het hele gezin: een bezoekje aan het Lac de Vassivière is absoluut de moeite waard!
Lac de Vassivière

Het Lac de Vassivière bezoeken?

Wilt u zelf uw vakantie doorbrengen in de nabijheid van dit prachtige meer? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Creuse ook interessant: