Lac de Saint-Pardoux

Het Lac de Saint-Pardoux is een kunstmatig meer dat ongeveer 25 kilometer ten noorden van de stad Limoges ligt. Dit meer staat bekend als een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in het departement Haute-Vienne. Zo zijn er bij dit meer verschillende strandjes te vinden en kunt u op diverse locaties waterfietsen of kano’s huren. Leuk voor het hele gezin!

Geschiedenis van het Lac de Saint-Pardoux

De geschiedenis van het meer dan 330 hectare grote Lac de Saint-Pardoux begint in het jaar 1968. In dit jaar besloot men tot de aanleg van dit meer. Nadat men de vallei waar het meer in ligt vol had laten lopen met water, werden de eerste twee stranden officieel geopend voor publiek in het jaar 1977. Al snel ontdekte men dat het meer zeer geschikt was voor vele verschillende watersporten. In 1979 werd dan ook het eerste haventje geopend. Door de jaren heen werd het Lac de Saint-Pardoux steeds bekender bij het grote publiek. Het meer en haar directe omgeving groeide uit tot een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in het departement Haute-Vienne.

Het Lac de Saint-Pardoux vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Haute-Vienne of elders in de Limousin, is een bezoek aan dit mooie meer absoluut de moeite waard. Of u nou alleen met uw partner of met het gehele gezin op vakantie gaat: op en rondom dit meer is genoeg te beleven. Zo kunt u tijdens de warme zomerdagen genieten van de zon, op een van de vele strandjes. Ook kunt u het meer verkennen met een waterfiets of kano, of gewoon heerlijk afkoelen in het water. Een bezoekje aan dit meer kan prima gecombineerd worden met een bezoek aan de stad Limoges.
Lac de Saint-Pardoux

Het Lac de Saint-Pardoux bezoeken?

Wilt u zelf een verfrissende duik nemen in dit prachtige meer? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Vienne ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk