De leisteengroeve van Travassac

Les Pans de Travassac, oftewel de leisteengroeve van Travassac, is een oude leisteengroeve bij de plaats Donzenac, in het departement Corrèze. Op deze locatie wordt al drie eeuwen lang leisteen gewonnen, wat tot een bijzonder landschap heeft geleid.Leisteengroeve van Travassac

Geschiedenis van de leisteengroeve van Travassac

Deze bijzondere leisteengroeve werd in de zeventiende eeuw in gebruik genomen. De leistenen werden door heel Frankrijk bewerkt tot pannen om daken van huizen mee te bedekken. Zo zouden onder meer de leien daken van Mont Saint-Michel hier vandaan komen. Door de jaren heen is er op sommige plekken tot wel 200 meter diep gegraven. Na verloop van tijd ontstond er een bijzonder landschap van enorme kloven met enorme steile wanden. Op sommige plekken van de leisteengroeve heeft dit geleid tot wanden van maar liefst honderd meter hoog. Inmiddels zijn deze groeven al lang buiten gebruik. Hierdoor heeft de natuur vrij spel gehad, waardoor een van de meest bijzondere landschappen in het departement Corrèze is ontstaan.

De leisteengroeve van Travassac vandaag de dag

Vandaag de dag is de zogenaamde Pans de Travassac erg leuk om te bezoeken. Wanneer u besluit om deze bijzondere oude leisteengroeve te bezoeken, kunt u deelnemen aan een rondleiding. Tijdens deze rondleiding, die ongeveer een uur duurt, krijgt u alles te weten over de geschiedenis van deze groeve en over het gehele proces van het winnen van de leisteen. Tijdens de mooie zomerdagen kunt u hier bijzonder mooie foto´s maken. Een bezoekje aan de leisteengroeve van Travassac is leuk voor jong en oud. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Corrèze is een bezoekje aan Pans de Travassac absoluut de moeite waard!
Leisteengroeve van Travassac

De leisteengroeve van Travassac bezoeken?

Wilt u deze oude leisteengroeve zelf bezoeken en het bijzondere landschap zelf ervaren? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Corrèze ook interessant: