Corrèze

Dit departement is een van de drie departementen in de regio Limousin. De andere twee departementen zijn Creuse en Haute-Vienne. Tulle en Brive-la-Gaillarde zijn de belangrijkste plaatsen in dit departement. Het departement wordt omgeven door de departementen Creuse, Haute-Vienne, Cantal, Puy-de-Dôme, Lot en Dordogne. Corrèze

Geschiedenis van het departement Corrèze

Het departement kent een rijke geschiedenis, die teruggaat tot aan de prehistorie. De aanwezigheid van verschillende grotten met muurschilderingen in de omgeving vormt hier het bewijs voor. In het gevarieerde landschap van dit gebied, van dichte bossen tot prachtige valleien zijn verschillende oude watermolens, Romeinse bruggen en oude kastelen te vinden: allemaal sporen uit de rijke geschiedenis van deze omgeving. Het departement werd gecreëerd op 4 maart 1790, tegelijk met vele andere departementen in Frankrijk, als direct gevolg van de Franse Revolutie.

Corrèze vandaag de dag

Vandaag de dag is het departement Corrèze een geliefde vakantiebestemming. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze omgeving bent u verzekerd van een veelzijdige vakantie. Zo zijn er in Corrèze genoeg mooie steden en dorpen om te bezoeken, zoals Tulle en Brive-la-Gaillarde, maar ook kleine plaatsjes als het prachtige Collognes-la-Rouge en het minstens zo mooie Uzerche zijn meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. En wat te denken van het prachtige dorpje Beaulieu-sur-Dordogne? Wanneer het op leuke bezienswaardigheden aan komt, zijn uitstapjes naar de prachtige ruïne Tours de Merle en de bijzondere grot Gouffre de la Fage meer dan de moeite waard. Tot slot behoren ook uitstapjes naar het nabijgelegen departement Dordogne tot de mogelijkheden. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Corrèze hoeft u zich geen moment te vervelen.
Corrèze

Vakantie in Corrèze?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Corrèze ook interessant: