Haute-Vienne

Dit departement is een van de drie departementen in de regio Limousin. De andere twee departementen zijn Corrèze en Creuse. Het departement is vernoemd naar de rivier Vienne, dat het departement doorkruist. De grootste en belangrijkste plaats in dit departement is Limoges. Het departement wordt omgeven door het departement Creuse in het oosten, het departement Corrèze in het zuiden, het departement Dordogne in het zuidwesten, het departement Charente in het westen, het departement Vienne in het noordwesten en tot slot het departement Indre in het noorden.Haute-Vienne

Geschiedenis van het departement Haute-Vienne

In het departement en elders in de regio Limousin zijn sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al in de prehistorie bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er onder meer prehistorische voorwerpen als speren en stenen messen gevonden die dit bevestigen. Ook zijn er in het departement Haute-Vienne, evenals elders in de regio Limousin, dolmens en menhirs gevonden. De geschiedenis van het departement is nauw verbonden met dat van haar grootste en tevens belangrijkste plaats, Limoges. Deze plaats, die ooit werd gesticht door de Romeinen onder de naam Augustoritum, was strategisch gelegen aan de rivier Vienne. De Romeinen legden al een uitgebreid netwerk aan handelsroutes aan, waardoor de plaats en haar omgeving een welvarende periode doormaakten. Zelfs na verschillende verwoestende invallen in de derde eeuw na Christus, kon zowel de stad Limoges als het departement Haute-Vienne toch uitgroeien tot een geliefde, veelzijdige vakantiebestemming.

Haute-Vienne vandaag de dag

Vandaag de dag is deze streek een prima bestemming voor een heerlijke vakantie. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gebied, moet u de stad Limoges echt eens met een bezoekje vereren. Met name de oude binnenstad van Limoges is meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Ook voor heerlijke wandelingen en fietstochten in de natuur bent u in het departement Haute-Vienne aan het juiste adres!
Haute-Vienne

Vakantie in Haute-Vienne?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Vienne ook interessant: