Argentat-sur-Dordogne

Argentat-sur-Dordogne is een charmant plaatsje aan de rivier Dordogne, in het departement Corrèze.Argentat-sur-Dordogne Het plaatsje ligt in een streek die bekend staat als het Centraal Massief, op de plek waar de rivieren Maronne en Dordogne samenvloeien. Volgens de kenners behoort Argentat-sur-Dordogne tot de mooiste plaatsjes in deze streek.

Geschiedenis van Argentat-sur-Dordogne

Op een nabijgelegen heuvel zijn sporen gevonden van een Gallisch oppidum, een kleine versterkte nederzetting. Ook zijn er sporen gevonden van een Gallo-Romeinse villa, op een nabijgelegen vlakte. De eerste vermelding van het plaatsje dateert uit de tiende eeuw na Christus. Argentat-sur-Dordogne stond in die tijd bekend om zijn klooster en viel onder het gezag van het graafschap van Turenne. Vanaf de achttiende eeuw brak er een zeer voorspoedige periode aan voor Argentan. Zo vergaarde het plaatsje veel rijkdom dankzij de handel over de rivier Dordogne. Halverwege de negentiende eeuw nam de handel over de rivier Dordogne sterk af, door de opening van spoorlijnen in de omgeving. Door de eeuwen heen heeft het plaatsje zijn historische karakter weten te behouden waardoor het tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de mooiste plaatsjes in het departement Corrèze.

Argentat-sur-Dordogne vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Corrèze, of elders in de regio Limousin? Dan is een bezoekje aan dit schilderachtige plaatsje absoluut de moeite waard. De combinatie van de prachtige oude straatjes en mooie gebouwen uit de vijftiende eeuw zorgt er voor dat u hier gerust enkele uren rond kunt wandelen zonder dat u raakt uitgekeken. Aan de oever van de rivier zijn verschillende gezellige cafés en restaurantjes te vinden. Ook kunt u er voor kiezen om over de rivier Dordogne te varen in een zogenaamde Gabare. Dit is een oude boot die gebruikt werd voor de handel over de rivier. Een tochtje met zo’n Gabare is een onvergetelijke ervaring. Tot slot is dit plaatsje een ideale uitvalsbasis voor een vakantie in het departement Corrèze. Zo ligt het prachtige kasteel Tours de Merle op slechts een half uurtje rijden van dit mooie plaatsje!

Argentat-sur-Dordogne bezoeken?

Wilt u dit schilderachtige plaatsje aan de rivier Dordogne zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Corrèze ook interessant: