Collonges-la-Rouge

Collonges-la-Rouge is een bijzonder dorpje gelegen in het departement Corrèze, in de regio Limousin. Dit dorpje is vrijwel in zijn geheel gebouwd met rood zandsteen. Collonges-la-Rouge

Geschiedenis van Collonges-la-Rouge

De geschiedenis van het dorpje Collonges-la-Rouge begint met de stichting van een priorij door de monniken van de abdij van Charroux. De bouw van deze priorij werd mogelijk dankzij een donatie van de graaf van Limoges. De bouw van de priorij zorgde ervoor dat vele inwoners van de omringende omgeving zich bij deze priorij vestigden. Hierdoor ontstond er al snel een klein dorp rondom de priorij. Doordat het dorpje op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela lag, maakte het Collognes-la-Rouge een welvarende periode door. De vele pelgrims die vanuit de stad Rocamadour naar Santiago de Compostela trokken, vormden een bron van inkomsten voor het plaatsje. In het jaar 1308 na Christus bleek dat de omvang van het dorpje te klein was met het oog op het aantal inwoners. Daarom kreeg Collognes-la-Rouge toestemming van de burggraaf van Turenne om het plaatsje uit te breiden. In de zestiende eeuw na Christus vergaarde het plaatsje steeds meer bekendheid als vakantieplaats. Collognes-la-Rouge werd door de landelijke elite gezien als een mooie plek om in de zomer te verblijven. Dit leidde tot de bouw van verschillende landhuizen en kleine kasteeltjes in en rondom het dorpje.

Collonges-la-Rouge vandaag de dag

Wie vandaag de dag door het plaatsje loopt, zal merken dat Collonges-la-Rouge haar oorspronkelijke karakter grotendeels heeft weten te behouden. De aanblik van de oude huisjes en gebouwen, bijna allemaal gebouwd met rood zandsteen, maken van Collonges-la-Rouge een bijzonder dorpje. Tijdens de warme en zonnige zomerdagen kunt u in en rondom het dorpje dan ook de meest prachtige foto’s maken. In het dorpje zijn verschillende terrasjes te vinden waar u aan het juiste adres bent voor een lekker hapje of drankje. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in de regio Limousin, is een bezoekje aan dit prachtige dorpje meer dan de moeite waard.
Collonges-la-Rouge

Collonges-la-Rouge bezoeken?

Wilt u dit mooie dorpje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Corrèze ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk