Curemonte

Curemonte is een leuk plaatsje in het departement Corrèze, in de regio Limousin. Het dorpje ligt op de top van een heuvel en kijkt uit over de valleien van de rivieren Sourdoire en Maumont. Curemonte is een prachtig plaatsje en behoort dan ook tot officieel tot de allermooiste dorpjes in heel Frankrijk, de zogenaamde ´Plus Beaux Villages de France´.Curemonte

Geschiedenis van Curemonte

Het dorpje werd in de zevende eeuw gesticht door een volk dat bekend stond als de Merovingers. Door de strategische ligging van dit plaatsje speelde het een belangrijke rol tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Zo lag het dorpje op een belangrijke locatie, omdat men vanaf de heuvel een goed uitzicht had over de omringende omgeving. Het is dan ook niet voor niets dat er al snel een kasteel werd gebouwd om zo te voorkomen dat het plaatsje in vijandelijke handen zou vallen. Anders dan bij vele andere plaatsjes bleef het in het geval van Curemonte echter niet bij één kasteel. Uiteindelijk werden er maar liefst drie verschillende kastelen bij het plaatsje gebouwd: het Château de Plas, het Château de Saint-Hilaire en het Château de la Johannie. Behalve drie kastelen heeft het plaatsje ook maar liefst drie verschillende kerken: de kerk Saint-Barthélemy, de Saint-Hilaire de la Combe en de l’église de Saint-Genest. Ondanks de rumoerige periode rondom de Honderdjarige Oorlog staat het plaatsje vandaag de dag bekend als een van de mooiste dorpjes in het departement Corrèze.

Curemonte vandaag de dag

Vandaag de dag is het plaatsje Curemonte een plaatsje dat u echt eens bezocht moet hebben. De combinatie van haar prachtige oude straatjes, gebouwen en indrukwekkende kastelen zorgt ervoor dat u gerust een middag door kunt brengen in dit mooie plaatsje. Bovendien kunt u vanuit het plaatsje bij goed weer genieten van een mooi uitzicht over de omgeving. Wanneer u Curemonte bezoekt zal het u dan ook niets verbazen dat dit plaatsje tot de allermooiste dorpjes in Frankrijk behoort!
Curemonte

Curemonte bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Corrèze ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk