Guéret

Guéret is de hoofdstad van het departement Creuse, in de regio Limousin. De plaats ligt op een groot plateau tussen de rivieren Creuse en Gartempe, ongeveer 80 kilometer ten noordoosten van Limoges.Guéret

Geschiedenis van Guéret

De geschiedenis van deze plaats begint in de zevende eeuw na Christus, toen Lantarius, graaf van Limoges, zich tot de monnik Pardulphe richtte. Pardulphe stond bekend als een kluizenaar en werd geassocieerd met wonderen. De graaf van Limoges wist Pardulphe er van te overtuigen om abt te worden van een eerder gebouwd klooster, op de locatie van de hedendaagse plaats. Mede doordat Pardulphe dit aanbod aanvaarde, vergaarde dit klooster veel bekendheid. Vanuit alle windrichtingen trok men naar dit klooster en al snel ontstond er rondom het klooster een klein plaatsje. Dit plaatsje zou in de elfde eeuw geplunderd worden door de Noormannen, met een enorme ravage als gevolg. Ondanks deze tegenslag werd het plaatsje herbouwd. Omdat de eerste gebouwen naast ‘guérets’ werden gebouwd, wat gecultiveerde maar niet ingezaaide velden zijn, kreeg de plaats de naam Guéret. Mede dankzij de omvangrijke herstelwerkzaamheden in de elfde eeuw staat deze plaats tot op de dag van vandaag bekend als een van de leukste plaatsen in het departement Creuse.

Guéret vandaag de dag

Vandaag de dag is Guéret een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Creuse. In het oude centrum zijn vele prachtige oude straatjes te vinden. Rondom het centrale plein zijn verschillende gezellige restaurants te vinden, waar u kunt genieten van een lekker drankje na een wandeling door deze plaats. Ook is er in de nabije omgeving van deze plaats genoeg te zien en te beleven. Zo is het dierenpark Monts de Guéret leuk om eens te bezoeken. Dit wolvenreservaat ligt bovenop een heuvel en hier kunt u deze prachtige dieren bezichtigen. Ook het nabijgelegen Labyrinthe Géant des Monts de Guéret is een bezoekje waard. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een reusachtig groot labyrint, prima te combineren met een bezoekje aan het wolvenpark. Deze mooie plaats is een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Creuse!
Guéret

Guéret bezoeken?

Wilt u deze leuke plaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Creuse ook interessant: