Meyssac

Meyssac is een leuk plaatsje in het departement Corrèze. Het plaatsje ligt in het zuiden van dit departement, op ongeveer twintig kilometer van de grotere plaats Brive-la-Gaillarde. Het plaatsje Collonges-la-Rouge, dat bekend staat om haar prachtige gebouwen van rood zandsteen, ligt slechts twee kilometer ten westen. Ook in Meyssac zijn er vele mooie gebouwen van rood zandsteen te bewonderen.

Geschiedenis van Meyssac

De geschiedenis van dit mooie plaatsje gaat terug tot aan de middeleeuwen. Het plaatsje stond al vroeg in de geschiedenis bekend om haar markt. Op deze markt werden onder meer verschillende wijnen, hennep, granen en walnotenolie verkocht. Tijdens de middeleeuwen waren de omliggende heuvels van het plaatsje bedekt met wijnranken. Dankzij inkomsten vanuit de handel vergaarde het plaatsje Meyssac veel rijkdom. De kerk van Saint-Vincent dateert uit de twaalfde eeuw en staat bekend als een van de mooiste historische monumenten van deze plaats. Deze kerk is vernoemd naar Saint-Vincent, een beschermheilige van de wijnbouwers. Als gevolg van zowel de Honderdjarige Oorlog als de Godsdienstoorlogen liep het plaatsje grote schade op. Ondanks deze turbulente periode werd Meyssac weer tot haar volle glorie hersteld.

Meyssac vandaag de dag

Vandaag de dag is dit bijzondere plaatsje meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Corrèze, of elders in de regio Limousin. Ook vanuit de Dordogne is dit plaatsje goed bereikbaar. Een bezoekje aan dit mooie plaatsje is prima te combineren met een wandeling door het nabijgelegen Collonges-la-Rouge. Evenals in het laatstgenoemde dorpje het geval is, kunt u ook in dit plaatsje genieten van de prachtige roodkleurige gebouwen en middeleeuwse straatjes. Dit plaatsje is een prima uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het zuiden van Corrèze. In de omgeving is namelijk genoeg te zien en te beleven. Van uitstapjes naar het eerder genoemde Collonges-la-Rouge tot aan bezoekjes aan de mooie grot Gouffre de la Fage of het indrukwekkende kasteel van Turenne!
Meyssac

Meyssac bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Corrèze ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk