Mortemart

Mortemart is een klein plaatsje in het departement Haute-Vienne. Het plaatsje staat bekend om haar schoonheid en behoort dan ook tot de vereniging van ‘Les Plus Beaux Villages de France’, oftewel de allermooiste dorpjes in heel Frankrijk.

Geschiedenis van Mortemart

De geschiedenis van het plaatsje begint in de tiende eeuw na Christus, toen er op de locatie van het plaatsje een kasteel werd gebouwd. Het kasteel werd gebouwd in opdracht van Abron Drut, de latere heer van Mortemart. Rondom dit kasteel ontstond al snel een klein plaatsje, doordat men vanuit de nabije omgeving de bescherming van het kasteel opzocht. Hoewel dit kasteel dus een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van het plaatsje, werd het later in de geschiedenis vernietigd. Kardinaal de Richelieu gaf de opdracht tot het afbreken van het ooit zo imposante kasteel. In de veertiende eeuw veranderde het aanzicht van dit plaatsje aanzienlijk. Zo stichtte kardinaal Pierre Gauvain, een inwoner van dit dorp, maar liefst drie kloosters en een college. Echter zouden ook deze kloosters in de hierop volgende eeuwen vernietigd worden. Ondanks dat de meeste sporen uit het verleden van dit plaatsje zijn verdwenen, staat het plaatsje tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste plaatsjes in dit deel van Frankrijk.

Mortemart vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Haute-Vienne is een bezoekje aan dit leuke plaatsje de moeite waard. Toegegeven, Mortemart is echt een piepklein plaatsje. Met de auto rijdt u er in een paar minuten door heen. Als u dit plaatsje bezoekt kunt u dit dan ook het beste te voet doen. De mooie straatjes zijn absoluut de moeite waard om door heen te wandelen. Voor een bezoek aan dit kleine plaatsje kunt u ongeveer een uur tot anderhalf uur de tijd nemen. Mortemart is een charmant plaatsje, dat met recht tot de allermooiste plaatsjes in heel Frankrijk behoort.

Mortemart bezoeken?

Wilt u dit kleine plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Vienne ook interessant: