Saint-Robert

Saint-Robert is een prachtig plaatsje in het departement Corrèze, wat een onderdeel is van de regio Limousin.Saint-Robert Het plaatsje ligt ongeveer 25 kilometer ten noordoosten van de stad Brive-la-Gaillarde en behoort tot de mooiste plaatsjes in heel Frankrijk.

Geschiedenis van Saint-Robert

In het gebied ten zuiden van Corrèze, de Dordogne, zijn sporen gevonden die bewijzen dat hier al vroeg in de geschiedenis sprake was van menselijke bewoning. Over de exacte ontstaansgeschiedenis van het plaatsje Saint-Robert is echter niet veel bekend. Men neemt aan dat het plaatsje is ontstaan rondom haar versterkte kerk uit de twaalfde eeuw. Het plaatsje is vernoemd naar de heilige Saint-Robert, die verantwoordelijk was voor de stichting van de abdij van La Chaise-Dieu. De kerk zelf was gebouwd door discipelen van deze heilige en zou geïnspireerd zijn door de kerk van Beaulieu-sur-Dordogne. Ondanks de vernietigende gevolgen van de Godsdienstoorlogen, waardoor een gedeelte van de kerk verloren is gegaan, is het plaatsje er door de eeuwen heen in geslaagd om haar middeleeuwse karakter te behouden.

Saint-Robert vandaag de dag

Vandaag de dag is Saint-Robert een plaatsje dat u echt eens gezien moet hebben wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Corrèze. De combinatie van haar prachtige middeleeuwse straatjes en gebouwen zorgt er voor dat u hier gerust enkele uren door kunt brengen zonder uitgekeken te raken. Wanneer u dit plaatsje bezoekt is het de moeite waard om ook haar kerk te bezichtigen. In deze kerk wordt iedere zomer een festival voor klassieke muziek georganiseerd. Het bijwonen van dit festival is een onvergetelijke ervaring voor muziekliefhebbers. Niet alleen het plaatsje zelf, maar ook haar omgeving is erg mooi. Zo worden uitgestrekte bossen afgewisseld met een prachtig open heuvellandschap. Breng u uw vakantie door in het departement Corrèze? Dan is een bezoekje aan dit prachtige plaatsje meer dan de moeite waard!
Saint-Robert

Saint-Robert bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Corrèze ook interessant: