Ségur-le-Château

Ségur-le-Château is een plaatsje gelegen in het departement Corrèze, in de regio Limousin. Het plaatsje staat op de lijst van de honderd mooiste dorpjes in heel Frankrijk en ligt aan de voet van de ruïne van een kasteel uit de twaalfde eeuw na Christus, aan de oever van de rivier Auvézère. Ségur-le-Château

Geschiedenis van Ségur-le-Château

Het graafschap Ségur ontstond in de negende eeuw na Christus. Het plaatsje en haar omliggende landerijen werden zes eeuwen lang bestuurd door de burggraven van Limoges. Het kasteel van Ségur-la-Château behoorde echter toe aan de geestelijken van Saint Yrieix-la-Perche, waardoor de burggraven geen zeggenschap hadden over het kasteel. Hoewel de burggraven dus geen zeggenschap hadden over het kasteel, verbleven zij er graag en zorgden zij voor de vele verbouwingen van het kasteel. Tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland werd zowel het plaatsje Ségur-le-Château als haar kasteel ingenomen door de legers van de koning van Frankrijk, waardoor de burggraven hun zeggenschap over het plaatsje verloren. In de eerste helft van de vijftiende eeuw na Christus kwam er een gerechtshof in Ségur-le-Château, waardoor het plaatsje in een klap een van de belangrijkste plaatsjes in de regio werd. De aanwezigheid van het gerechtshof zorgde voor een welvarende periode voor het plaatsje. Zo werden er in zowel de vijftiende- als de zestiende eeuw na Christus vele mooie huizen in het plaatsje gebouwd, die tot op de dag van vandaag te bewonderen zijn.

Ségur-le-Château vandaag de dag

Vandaag de dag is Ségur-le-Château een van de mooiste dorpjes in de Limousin, volgens sommigen is het zelfs een van de mooiste dorpjes in Frankrijk. Door de eeuwen heen heeft het plaatsje niets van haar karakter verloren. Hoewel het ooit zo machtige kasteel ooit boven het plaatsje uittorende vandaag de dag niet meer dan een ruïne is, is een bezoekje aan dit mooie dorpje meer dan de moeite waard. Wanneer u door de straatjes van dit mooie dorpje loopt, kunt u zich vergapen aan de prachtige herenhuizen en de mooie oude straatjes. Wanneer u dit mooie plaatsje bezoekt zult u begrijpen waarom Ségur-le-Château tot de allermooiste plaatsjes in Frankrijk behoort!
Ségur-le-Château

Ségur-le-Château bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje aan de rivier Auvézère bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Corrèze ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk