Tulle

Tulle is een plaats gelegen in het departement Corrèze, in de regio Limousin. Het is de op twee na grootste stad van de regio, alleen Limoges en Brive-la-Gaillarde zijn groter.Tulle

Geschiedenis van Tulle

Oorspronkelijk waren het de Galliërs die op de locatie van de huidige plaats een versterkte nederzetting bouwden. De locatie werd omringd door hoge heuvels, die het plaatsje een strategisch voordeel boden. In de zevende eeuw na Christus werd er een kerk gebouwd welke gewijd was aan de aartsengel Michael. De aanwezigheid van deze kerk zorgde ervoor dat mensen vanuit de nabije omgeving zich rondom de kerk vestigden. De Honderdjarige Oorlog had een grote invloed op de plaats. Zo werd het plaatsje niet alleen meerdere keren veroverd en heroverd door zowel de Engelsen als de Fransen, ook maakte de pest veel slachtoffers onder de burgerbevolking. Op 8 juni 1944 hield de SS verschrikkelijk thuis in deze plaats. Als represaille voor het doden van veertig Duitse soldaten door het verzet, vermoordden de Duitsers 97 willekeurig geselecteerde inwoners van de plaats. 321 Anderen werden naar een werkkamp gestuurd. Ondanks deze zwarte perioden uit de geschiedenis van de plaats, heeft Tulle haar oorspronkelijke karakter grotendeels weten te behouden.

Tulle vandaag de dag

Vandaag de dag is Tulle een van de mooiste plaatsen in de Corrèze. In deze plaats is genoeg te zien en te beleven. Zo is de oude binnenstad leuk om door heen te wandelen, maar ook de abdij is meer dan de moeite waard om te bezoeken. Vanwege haar ligging is Tulle bovendien prima geschikt als uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Corrèze, of de regio Limousin. Zo liggen plaatsen als Limoges, Brive-la-Gaillarde, maar ook Clermont-Ferrand in de regio Auvergne op rijafstand. Ook een bezoekje aan het prachtige plaatsje Uzerche behoort tot de mogelijkheden. Voor een heerlijke vakantie in de Limousin zit u in en nabij de plaats Tulle op de juiste locatie.
Tulle

Tulle bezoeken?

Wilt u deze leuke plaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Corrèze ook interessant: