Lorraine

Lorraine, ook wel bekend als Lotharingen, is een regio in het noordoosten van Frankrijk. De regio bestaat uit de oude hertogdommen Lotharingen en Bar en de drie bisdommen van Metz, Toul en Verdun. De regio staat bekend om zijn vele indrukwekkende bezienswaardigheden, van de forten en de slagvelden uit de Eerste Wereldoorlog bij Verdun tot aan het prachtige natuurpark dat in deze regio gelegen is.

Geschiedenis van Lorraine

Deze bijzondere regio kent een rijke geschiedenis. In de tiende eeuw werd het Frankische Rijk opgesplitst. De hedendaagse regio werd hierbij opgedeeld in een westelijk deel, dat tot Frankrijk behoorde en een oostelijk deel, dat van Duitsland was. Door de eeuwen heen kreeg Frankrijk steeds meer invloed in zowel de regio Lotharingen als in de aangrenzende regio Elzas. Zo werden halverwege de zestiende eeuw steden als Verdun, Toul en Metz ingelijfd. In 1670 behoorde de hele regio toe aan Frankrijk. In de negentiende eeuw groeide de regio uit tot een zeer belangrijke streek voor de staalindustrie. Als gevolg van de Frans-Duitse Oorlog werd het noordelijke deel van de regio bij het Duitse Keizerrijk gevoegd. Tijdens de Eerste Wereldoorlog is er weerzinwekkend hard gevochten aan de westgrenzen van deze regio, zoals bij de plaats Verdun.

Lorraine vandaag de dag

Vandaag de dag is deze mooie regio een regio waar enorm veel te zien en te beleven is. Zo zijn uitstapjes naar leuke plaatsen als Metz, Toul en Verdun absoluut de moeite waard. Rondom Verdun zijn talloze indrukwekkende forten uit de Eerste Wereldoorlog te bezoeken, evenals het Ossuarium van Douamont. Een zeer indrukwekkende locatie, die u echt eens bezocht moet hebben! De wandelaars en natuurliefhebbers onder ons kunnen hun hart ophalen in het Regionaal Natuurpark van Lorraine. Hier zijn talloze prachtige wandelroutes uitgezet via welke u deze prachtige streek kunt verkennen.

Departementen van Lorraine

De regio bestaat uit de vier departementen Meurthe-et-Moselle, Meuse, Moselle en Vosges. Per departement zijn de leukste bezienswaardigheden en de mooiste plaatsen op een rijtje gezet.

Bezienswaardigheden en plaatsen in Lorraine

In deze regio zijn vele mooie bezienswaardigheden en plaatsen te vinden. Per departement zijn deze op een rijtje gezet.

Vakantie in Lorraine

Op zoek naar een leuke camping in deze streek? Of toch liever een charmant vakantiehuis? Wij hebben voor u de mooiste vakantiehuizen en de leukste campings in deze veelzijdige vakantiestreek inzichtelijk gemaakt.