Butte de Vauquois

Butte de Vauquois is een indrukwekkende locatie bij het plaatsje Vauquois in het departement Meuse.Butte de Vauquois Deze locatie ligt ongeveer 35 kilometer ten westen van de bekende plaats Verdun. Op deze locatie zijn de overblijfselen te zien van de zware gevechten die hier tijdens de Eerste Wereldoorlog hebben plaatsgevonden.

Geschiedenis van Butte de Vauquois

Eeuwenlang was Butte de Vauquois slechts een van de verschillende heuvels in het landschap van het departement Meuse. Bovenop deze heuvel lag voor de Eerste Wereldoorlog een klein plaatsje. In september 1914 werd de heuvel veroverd door de Duitsers, omdat deze heuvel van groot strategisch belang was. Zij veranderden de heuvel in een fort, met talloze loopgraven en omheiningen. De Duitsers en Fransen vochten tot februari 1915 om deze heuvel. Hierbij leden de Fransen zeer zware verliezen. Het dorpje dat bovenop deze heuvel lag, werd als gevolg van de gevechten volledig verwoest. Geleidelijk aan groeven zowel de Duitsers als de Fransen zich in en verplaatste de strijd zich onder de grond. Zowel de Duitsers als de Fransen groeven hier vele tunnels. In deze tunnels werd grote hoeveelheden explosieven tot ontploffing gebracht. Na afloop van de strijd was deze heuvel in een maandlandschap veranderd.

Butte de Vauquois vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan Butte de Vauquois absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Meuse. Op deze heuvel zijn de sporen van de verschrikkelijke slag die hier heeft plaatsgevonden tot op de dag van vandaag goed zichtbaar. Van de metersdiepe kraters tot aan de vele loopgraven en prikkeldraadomheiningen. Wanneer u langs de diepe kraters wandelt is het bijna niet voor te stellen hoe verschrikkelijk de gevechten om deze heuvel geweest moeten zijn. Een bezoekje aan deze indrukwekkende locatie is een onvergetelijke ervaring en zeer zeker de moeite waard wanneer u interesse heeft in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog!

Butte de Vauquois bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende locatie in het departement Meuse zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Meuse ook interessant: