Citadel van Bitche

De citadel van Bitche torent hoog uit boven de plaats Bitche in het departement Moselle.Citadel van Bitche Dit indrukwekkende bouwwerk staat bekend om zijn grote muren en bastions. De citadel ligt op een plateau dat ongeveer 80 meter boven de omgeving uitsteekt. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Moselle is een bezoekje aan deze citadel absoluut de moeite waard.

Geschiedenis van de citadel van Bitche

De eerste vermelding van de citadel van Bitche dateert uit de twaalfde eeuw. De hertogen van Lotharingen jaagden veelvuldig in het gebied rondom de plaats Bitche. Zij lieten dan ook een kasteel bouwen op een heuvel bij deze plaats. Halverwege de zeventiende eeuw werd dit kasteel belegerd en ingenomen door troepen van kardinaal Richelieu. Aan het einde van de zeventiende eeuw lag dit kasteel grotendeels in puin. Niemand minder dan de bekende Franse fortenbouwer Vauban kreeg de opdracht om hier een onneembare vesting te bouwen. Na een bouwperiode van bijna vijftien jaar werd de citadel van Bitche in gebruik genomen. Tijdens de Frans-Duitse Oorlog werd de citadel maar liefst 230 dagen lang belegerd door Pruisische soldaten. Desondanks zou de citadel niet veroverd worden. Doordat de citadel bespaard bleef van het oorlogsgeweld van de Eerste Wereldoorlog, is de citadel door de eeuwen heen goed bewaard gebleven.

De citadel van Bitche vandaag de dag

Vandaag de dag is de citadel van Bitche leuk om te bezoeken voor jong en oud. Voor een uitgebreid bezoek aan dit indrukwekkende bouwwerk kunt u gerust een middagje de tijd nemen. Wanneer u de citadel bezoekt kunt u er voor kiezen om deze op eigen gelegenheid te verkennen. Een rondleiding onder begeleiding van een deskundige gids is echter de beste manier om alles te weten te komen over deze mooie citadel. Brengt u uw vakantie door in het departement Moselle? Dan kan een bezoekje aan deze indrukwekkende citadel eigenlijk niet ontbreken!

De citadel van Bitche bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende citadel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Moselle ook interessant: