Citadelle Souterraine de Verdun

Citadelle Souterraine de Verdun, oftewel de ondergrondse citadel van Verdun, is een indrukwekkend bouwwerk. Deze citadel ligt in het hart van de plaats Verdun in het departement Meuse en kent een rijke geschiedenis.

Geschiedenis van Citadelle Souterraine de Verdun

Citadelle Souterraine de Verdun werd aan het einde van de negentiende eeuw uitgegraven onder de al bestaande citadel van Verdun. Deze citadel dateert uit de zeventiende eeuw en was gebouwd om de stad Verdun te beschermen. Onder toeziend oog van de bekende Franse fortenbouwer Vauban werd deze citadel dan ook meerdere malen uitgebreid en versterkt. De ondergrondse citadel bestaat uit een reeks galerijen die samen ongeveer zeven kilometer lang zijn. Tijdens de bekende slag om Verdun tijdens de Eerste Wereldoorlog diende de ondergrondse citadel als commandopost en bevoorradingsbasis, want onder de grond was men veilig voor de vele bombardementen van de Duitsers. De ondergrondse citadel bood dan ook plaats aan duizenden soldaten en citadel bestond onder meer uit zes kruitmagazijnen, zeven munitieopslagplaatsen, een bakkerij, een molen en meerdere keukens. Op 24 oktober 1929 riep men Citadelle Souterraine de Verdun uit tot historisch monument.

Citadelle Souterraine de Verdun vandaag de dag

Vandaag de dag is deze indrukwekkende ondergrondse citadel opengesteld voor bezoekers. Brengt u uw vakantie door in de nabijheid van de plaats Verdun? Of elders in het departement Meuse? Dan is een bezoekje aan dit bijzondere bouwwerk absoluut de moeite waard. Wanneer u de citadel bezoekt neemt u plaats in een wagentje dat u door de hele citadel leidt. Hierbij komt u dankzij de audiogids alles te weten over de rol van deze ondergrondse citadel en de slag om Verdun tijdens de Eerste Wereldoorlog. Daarom is een bezoekje aan deze indrukwekkende bezienswaardigheid interessant voor jong en oud!

Citadelle Souterraine de Verdun bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende ondergrondse citadel zelf bezoeken en alles te weten komen over de slag om Verdun tijdens de Eerste Wereldoorlog? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Meuse ook interessant: