Lac de Gérardmer

Het Lac de Gérardmer is een mooi meer bij de plaats Gérardmer in het departement Vosges.Lac de Gérardmer Het meer is ontstaan in de laatste ijstijd. Dit gletsjermeer ligt op een hoogte van 660 meter. Lac de Gérardmer is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in dit gebied.

Geschiedenis van het Lac de Gérardmer

Het Lac de Gérardmer is tienduizenden jaren gelegen ontstaan tijdens de laatste ijstijd, de periode die Weichselien is genoemd. Mede dankzij smeltwater uit de bergen is deze vallei volgelopen met water, met een groot meer als gevolg. Rondom dit meer zijn sporen gevonden die er op duiden dat er al vroeg in de geschiedenis sprake is geweest van menselijke bewoning. Zo leefde men hier onder meer van de visvangst en de jacht. De plaats Gérardmer bij het meer werd voor het eerst benoemd in een historische document uit het jaar 1285. Met de aanleg van een spoorweg en de opkomst van het toerisme aan het einde van de negentiende eeuw groeide het meer al snel uit tot een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in deze streek.

Lac de Gérardmer vandaag de dag

Vandaag de dag is dit mooie meer absoluut de moeite waard om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Vosges. Op verschillende locaties bij het meer kunt u bootjes, kano’s of waterfietsen huren. Ook zijn er verschillende strandjes waar gezwommen kan worden. Rondom het meer loopt een mooie wandelroute, waar de wandelaars en natuurliefhebbers onder ons kunnen genieten van de prachtige omgeving. Een bezoekje aan dit mooie meer is prima te combineren met een wandeling door de leuke plaats Gérardmer!
Lac de Gérardmer

Lac de Gérardmer bezoeken?

Wilt u dit prachtige meer in het departement Vosges zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Vosges ook interessant: