Mémorial de Verdun

Mémorial de Verdun is een interessant museum dat gewijd is aan de bekende Slag om Verdun, tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het museum ligt op het voormalige slagveld, niet ver van het verwoeste dorpje Fleury-devant-Douaumont, bij Verdun in het departement Meuse. Dit museum behoort volgens velen tot de meest interessante bezienswaardigheden van het departement Meuse!

Geschiedenis van Mémorial de Verdun

De Slag om Verdun duurde van 21 februari 1916 tot 20 december 1916 en staat bekend als een van de bloedigste veldslagen uit de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. Deze slag begon omdat het Duitse keizerrijk probeerde om het vastgelopen front in het Westen te doorbreken. Het plan was om de Fransen aan te vallen op een plek die zij tot aan het einde zouden blijven verdedigen, om zo de Franse verdedigers te verzwakken. De Duitsers kozen hierbij voor Verdun, een roemrijke vestingstad waarvan men wist dat de Fransen die nooit op zouden geven. Deze slag zou uiteindelijk meerdere maanden duren en bekend komen te staan als een van de meest zinloze veldslagen. In de jaren zestig besloot men om een museum op te richten ter nagedachtenis aan deze veldslag.
Dit museum werd op 17 september 1967 geopend voor het publiek en herdenkt zowel Franse als Duitse strijders als de burgerbevolking die om het leven zijn gekomen tijdens de Slag om Verdun.

Mémorial de Verdun vandaag de dag

Vandaag de dag is dit museum absoluut de moeite waard om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Meuse. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Tijdens uw bezoek komt u alles te weten over de geschiedenis van de Slag om Verdun. Ook kunt u diverse wapens en andere historische materialen bezichtigen. Wanneer u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog is een bezoekje aan dit interessante museum absoluut de moeite waard!

Mémorial de Verdun bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende museum bij Verdun zelf bezoeken en ervaren waarom dit museum volgens velen tot de meest interessante bezienswaardigheden van het departement Meuse behoort? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Meuse ook interessant: