Ouvrage de Froideterre

Ouvrage de Froideterre is een oud fort op de grens van de gemeenten Fleury-devant-Douaumont en Bras-sur-Meuse, iets ten noorden van de grotere plaats Verdun.Ouvrage de Froideterre Het fort maakte deel uit van de verdedigingslinie rondom Verdun. Rondom dit fort werd zwaar gevochten tijdens de Slag om Verdun in de Eerste Wereldoorlog.

Geschiedenis van Ouvrage de Froideterre

Men bouwde dit fort tussen 1887 en 1888 als onderdeel van de belangrijkste verdedigingslinie rondom de plaats Verdun. Tussen de jaren 1902 en 1905 werd het fort gemoderniseerd. Zo werd het fort voorzien van extra dikke verdedigingsmuren en omvangrijke bewapening, waaronder een geschutskoepel voor twee 75 mm kanonnen. Ook bouwde men een kazerne, die plaats moest bieden aan 142 soldaten. Aan het begin van de Eerste Wereldoorlog werd het fort in hoogste staat van paraatheid gebracht. Gedurende de Slag om Verdun werd Ouvrage de Froideterre zwaar bestookt door de Duitse artillerie. Ondanks de zware gevechten bleef het fort, in tegenstelling tot het nabijgelegen Fort Douaumont, in handen van de Franse verdedigers. Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw is het fort te bezoeken voor geïnteresseerden.

Ouvrage de Froideterre vandaag de dag

Vandaag de dag maakt Ouvrage de Froideterre deel uit van de toeristische route rondom Verdun. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Meuse, is een bezoekje aan deze indrukwekkende locatie meer dan de moeite waard. Hoewel het fort zelf om veiligheidsredenen niet toegankelijk is, kunt u wel op- en rondom het fort wandelen. De vele kraters en de verschillende geschutskoepels geven een goede indruk van de zware strijd die hier heeft plaatsgevonden. Een bezoekje aan deze indrukwekkende plek is uitstekend te combineren met een bezoekje aan Fort de Vaux, Fort Douaumont, het Ossuarium van Douaumont en de stad Verdun!

Ouvrage de Froideterre bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende locatie in het departement Meuse zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Meuse ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk