Ouvrage Hackenberg

Ouvrage Hackenberg is een van de grote verdedigingswerken van de Maginotlinie. Dit fort ligt ongeveer 20 kilometer ten oosten van de plaats Thionville, bij het dorp Veckring in het departement Moselle. Dit indrukwekkende fort is goed bewaard gebleven en staat bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in dit gebied.

Geschiedenis van Ouvrage Hackenberg

Tijdens de Eerste Wereldoorlog vonden er vele zware veldslagen plaats op Frans grondgebied, zoals bijvoorbeeld de Slag om Verdun. Toen de regio’s Elzas en Lorraine na de Eerste Wereldoorlog weer in Franse handen kwamen, was besloot men tot het aanleggen van een grote verdedigingslinie bij de grens met Duitsland. Het doel van deze verdedigingslinie was om een verrassingsaanval vanuit Duitsland, zoals tijdens de Frans-Duitse oorlog van 1870, te kunnen voorkomen. Op de Hackenberg werd, als onderdeel van deze verdedigingslinie, een groot fort gebouwd dat Ouvrage Hackenberg werd genoemd. Voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog stond dit fort bekend als een van de meest geavanceerde forten ter wereld. Zo beschikte dit fort onder meer over een ondergrondse munitietrein, om de kanonnen van het fort van munitie te kunnen voorzien. Het fort zelf is nooit aangevallen, doordat de Duitsers aan het begin van de Tweede Wereldoorlog via de Ardennen Frankrijk binnentrokken.

Ouvrage Hackenberg vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Moselle, of elders in de regio Lorraine? Dan is een bezoekje aan dit indrukwekkende fort absoluut aan te raden. Wanneer u dit fort bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding. Onder begeleiding van een deskundige gids komt u alles te weten over de geschiedenis van dit indrukwekkende fort. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust twee uur de tijd nemen. Tijdens uw bezoek kunt u onder meer een ritje maken in de ondergrondse munitietrein. Een bezoek aan dit bijzondere fort zal u zich nog lang kunnen herinneren!

Ouvrage Hackenberg bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende fort dat deel uitmaakte van de Maginotlinie zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Moselle ook interessant: