Tranchée des Baïonnettes

Tranchée des Baïonnettes, vrij vertaald de Bajonettenloopgraaf, is een indrukwekkende bezienswaardigheid bij de plaats Verdun, in het departement Meuse. Deze plek werd in het jaar 1922 geclassificeerd als historisch monument. Dit monument staat bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de Eerste Wereldoorlog rondom de plaats Verdun.

Geschiedenis van Tranchée des Baïonnettes

Tijdens de Eerste Wereldoorlog vond rondom de plaats Verdun een van de grootschaligste gevechten van de oorlog plaats. Het Duitse Keizerrijk probeerde rondom Verdun door de Franse verdedigingslinies heen te breken. Op de locatie van dit monument bevond zich een loopgraaf, waar Franse soldaten klaar lagen om een Duitse aanval af te slaan. Deze positie werd echter hevig bestookt door de Duitse artillerie. Twee Franse infanteriebataljons die zich hier bevonden, werden als gevolg van de artillerieaanval afgesneden van de eigen linies. Volgens de legende zouden deze soldaten hun geweren met een bajonet naar boven klaargezet hebben om een Duitse aanval af te slaan, echter werden zij levend begraven door het Duitse bombardement. Na afloop van de Eerste Wereldoorlog, opende Alexandre Millerand, destijds President van Frankrijk, in 1920 het monument Tranchée des Baïonnettes. Sindsdien is dit monument uitgegroeid tot een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in het departement Meuse.

Tranchée des Baïonnettes vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Meuse? Dan is een bezoekje aan dit indrukwekkende monument absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust een uurtje de tijd nemen. Een bezoekje aan deze indrukwekkende locatie is uitstekend te combineren met een bezoek aan een van andere indrukwekkende bezienswaardigheden in de directe omgeving, zoals Fort Douaumont, Fort de Vaux of Ouvrage de Froideterre of het Ossuarium van Douaumont!
Tranchée des Baïonnettes

Tranchée des Baïonnettes bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende bezienswaardigheid bij Verdun, in het departement Meuse zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Meuse ook interessant: