Meurthe-et-Moselle

Meurthe-et-Moselle is een van de vier departementen van de regio Lorraine.Meurthe-et-Moselle De overige drie departementen zijn Meuse, Vosges en Moselle. Het departement is omringd door de departementen Meuse, Vosges, Bas-Rhin en Moselle. Ook grenst dit departement aan buurlanden Luxemburg en België. Deze streek staat onder meer bekend om zijn prachtige natuurgebieden.

Geschiedenis van Meurthe-et-Moselle

Het departement Meurthe-et-Moselle kent een rijke geschiedenis. Dit departement heeft door de eeuwen heen niet alleen te maken gehad met invloeden uit Frankrijk, maar ook uit buurland Duitsland. Zo werd het departement officieel gecreëerd in het jaar 1871, na de Frans-Duitse oorlog. Waar het grootste gedeelte van de Elzas en een aanzienlijk deel van de regio Lorraine in Duitse handen kwam, bleef dit gebied Frans eigendom. De grens met buurland Duitsland liep dan ook gelijk aan de hedendaagse grens tussen de departementen Meurthe-et-Moselle en Moselle. Na de Eerste Wereldoorlog moest Duitsland als gevolg van het Verdrag van Versailles de gebieden weer af staan aan Frankrijk.

Meurte-et-Moselle vandaag de dag

Vandaag de dag is het departement Meurthe-et-Moselle een geschikte vakantiebestemming. De belangrijkste stad in dit departement is Nancy. In het historische centrum van deze stad kunt u gerust een dag doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Zo kunt u onder meer het mooie Place Stanislas bewonderen, of genieten van een bezoekje aan het prachtige Musée des Beaux-Arts de Nancy. Ook een uitstapje naar het mooie Château de Fléville is de moeite waard. Een bezoekje aan dit mooie kasteel is leuk voor jong en oud. Ook het Fort de Villey-le-Sec is een bezoekje waard. Dit fort uit de negentiende eeuw is door de eeuwen heen uitstekend bewaard gebleven. Een bezoekje aan dit prachtige fort is dan ook absoluut aan te raden!

Meurte-et-Moselle bezoeken?

Wilt u deze prachtige streek met zijn rijke verleden zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Meurthe-et-Moselle ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk