Meuse

Het departement Meuse is een van de vier departementen van de regio Lorraine. De overige drie departementen zijn Vosges, Meurthe-et-Moselle en Moselle. De rivier Maas, in het Frans Meuse geheten, geeft zijn naam aan dit gebied. Het departement Meuse wordt omgeven door de departementen Ardennes, Marne, Haute-Marne, Vosges en Meurthe-et-Moselle. Ook grenst het departement aan buurland België. Dit gebied staat bekend om zijn rijke geschiedenis, waar de Eerste Wereldoorlog een grote rol in speelt.

Geschiedenis van Meuse

Evenals de andere departementen in de regio Lorraine, is deze streek tot aan de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk bewoond geweest door verschillende Keltische stammen. Na de val van het Romeinse Rijk kwam het gebied uiteindelijk in handen van de Franken. Door de eeuwen heen heeft deze streek zowel tot Frankrijk als tot Duitsland behoort. Pas aan het einde van de zeventiende eeuw was dit departement en de regio Lorraine officieel Frans grondgebied. Tijdens de Eerste Wereldoorlog is er enorm zwaar gevochten rondom de plaats Verdun. Deze veldslag staat tot op de dag van vandaag bekend als een van de belangrijkste slagen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Meuse vandaag de dag

Vandaag de dag is dit departement een prima vakantiebestemming. Er is enorm veel te zien en te beleven. Allereerst zijn er natuurlijk de vele bezienswaardigheden die met de Eerste Wereldoorlog te maken hebben. Zo is een uitstapje naar indrukwekkende forten als Fort Vaux en Fort Douamont bij Verdun een onvergetelijke ervaring. Tijdens uw bezoek aan deze forten kunt u alles te weten komen over de verschrikkelijke slag die hier tijdens de Eerste Wereldoorlog heeft plaatsgevonden. Brengt u uw vakantie door in, of in de omgeving van de plaats Verdun? Dan is een bezoekje aan de mooie kathedraal van Verdun ook de moeite waard!

Meuse bezoeken?

Wilt u deze prachtige streek met zijn rijke verleden zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Meuse ook interessant: