Moselle

Moselle is een van de vier departementen van de regio Lorraine. De overige drie departementen zijn Meurthe-et-Moselle, Meuse en Vosges. Het departement is vernoemd naar de rivier Moezel, die door dit gebied stroomt. Dit departement grenst aan de departementen Meurthe-et-Moselle en Bas-Rhin. Hiernaast grenst het departement aan buurlanden Duitsland en Luxemburg.

Geschiedenis van Moselle

Voordat de Romeinen deze streek veroverden, werd het hedendaagse departement bewoond door de Germanen. Het departement zelf werd opgericht in het jaar 1790, toen het voormalige hertogdom Lotharingen werd opgesplitst in meerdere streken. Dit departement was een van de 83 departementen die als gevolg van de Franse Revolutie ontstond. In het jaar 1871 werd deze streek geannexeerd door het Duitse Keizerrijk, evenals de regio Elzas. Na de Eerste Wereldoorlog werd deze streek weer bij Frankrijk gevoegd, als gevolg van het Verdrag van Versailles. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd dit departement geannexeerd door Nazi-Duitsland. Pas na de Tweede Wereldoorlog kwam het departement definitief in Franse handen.

Moselle vandaag de dag

Vandaag de dag is dit departement een streek waar veel te zien en te beleven is. Zo is een bezoekje aan de indrukwekkende burcht Porte des Allemands een leuke ervaring voor het hele gezin. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze streek is een bezoekje aan de mooie stad Metz ten zeerste aan te raden. In de historische binnenstad kunt u uren doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Zo kunt u onder meer de prachtige kathedraal van Metz bezoeken. Ook zijn er in deze streek vele indrukwekkende forten te vinden. Zo kunt u onder meer Ouvrage Simserhof bezoeken. Dit is een van de grootste vestingwerken van de bekende Franse Maginotlinie!
Moselle

Moselle bezoeken?

Wilt u deze prachtige streek met zijn rijke verleden zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Moselle ook interessant: