Steden en dorpen in Lorraine

Lorraine is een veelzijdige regio en ook een prima vakantiebestemming.Steden en dorpen in Lorraine Deze veelzijdige regio ligt in het noordoosten van Frankrijk en staat bekend om zijn rijke verleden, waarin de Eerste Wereldoorlog een grote rol heeft gespeeld. Er zijn tal van mooie steden en dorpen in Lorraine te vinden. Van de mooie plaats Verdun, waar zwaar om gevochten werd tijdens de Eerste Wereldoorlog, tot aan de mooie stad Metz. Zowel Verdun als Metz is een ideale uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in dit gebied. De regio Lorraine bestaat uit de departementen Meuse, Meurthe-et-Moselle, Moselle en Vosges. Op deze pagina zijn de mooiste steden en dorpen in Lorraine per departement voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk de leukste steden dorpen in Lorraine vinden!

Steden en dorpen in Meuse

De bekendste plaats in het departement Meuse is Verdun. Dit komt door de verschrikkelijke slag om Verdun die hier tijdens de Eerste Wereldoorlog heeft plaatsgevonden. Rondom Verdun zijn nog talloze sporen te vinden die herinneren aan deze veldslag. Zo zijn bezoekjes aan forten als Fort de Vaux, Fort Douaumont en aan het Ossuarium van Douaumont zeer indrukwekkend en absoluut de moeite waard!

Steden en dorpen in Meurthe-et-Moselle

De belangrijkste plaats in het departement Meurthe-et-Moselle is de mooie stad Nancy. Nancy staat bekend om zijn bijzonder mooie stadskern, waar u onder meer het mooie Place Stanislas kunt bewonderen. Deze stad is een ideale uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in de regio Lorraine!

Steden en dorpen in Moselle

Brengt u uw vakantie door in het departement Moselle? Dan is een bezoekje aan de mooie stad Metz absoluut de moeite waard. Metz is de belangrijkste plaats van dit departement en heeft veel te bieden. Voor een uitgebreid bezoek aan deze mooie stad kunt u gerust een weekend de tijd nemen. Uw bezoek aan Metz is niet compleet zonder de mooie kathedraal van Metz gezien te hebben!

Steden en dorpen in Vosges

Het departement Vosges staat met name bekend om de Vogezen, een prachtig en bergachtig natuurgebied waar naar hartenlust gewandeld en gefietst kan worden. Het is dan ook niet voor niets dat dit departement een erg geliefde vakantiebestemming is onder wandelaars, natuurliefhebbers en fietsers. Ook in dit departement zijn echter mooie steden en dorpen te vinden. Zo is bijvoorbeeld een bezoekje aan de mooie stad Épinal absoluut de moeite waard!