Bar-le-Duc

Bar-le-Duc is een mooie plaats in het departement Meuse, dat deel uit maakt van de regio Lorraine. Deze plaats ligt ongeveer vijftig kilometer van Verdun en ligt aan de rivier Ornai. Bar-le-Duc staat onder meer bekend om zijn rijke geschiedenis en om zijn mooie historische kern.

Geschiedenis van Bar-le-Duc

De plaats Bar-le-Duc werd voor het eerst genoemd in een historisch document uit het jaar 1344. De plaats is echter al veel ouder. Zo zijn er sporen gevonden die er op duiden dat er tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk al sprake was van een kleine nederzetting op deze locatie. Vanaf de dertiende eeuw was deze plaats de hoofdstad van het hertogdom Bar. Vanwege de strategische ligging van deze plaats bouwde men vele vestingwerken. Nadat dit hertogdom in de vijftiende eeuw samengevoegd werd met het hertogdom van Lotharingen brak er een voorspoedige periode aan voor Bar-le-Duc. Zo was deze plaats een van de meest welvarende plaatsen in dit gedeelte van Frankrijk tijdens de Renaissance. In de zeventiende eeuw werden de vestingwerken van deze plaats deels ontmanteld in opdracht van de Franse koning. In het jaar 1766 werd de plaats definitief bij het Franse koninkrijk gevoegd.

Bar-le-Duc vandaag de dag

Vandaag de dag is een wandeling door deze mooie plaats absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Meuse. Het historische centrum is door de eeuwen heen bijzonder goed bewaard gebleven. Zo kunt u tot op de dag van vandaag genieten van de vele mooie gebouwen en charmante straatjes. Aan het mooie plein Place Saint-Pierre liggen verschillende prachtige Renaissance huizen. Aan de mooie Rue des Ducs de Bar ligt de klokkentoren van Bar-le-Duc. Deze mooie klokkentoren dateert uit de twaalfde eeuw en is een overblijfsel van het voormalige hertogelijke paleis. In deze plaats is genoeg te zien en te beleven. U kunt hier gerust een weekend doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen!
Bar-le-Duc

Bar-le-Duc bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats in het departement Meuse zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Meuse ook interessant: