Metz

Metz is een mooie stad in het departement Moselle. De stad ligt aan de rivier Moezel en staat bekend om zijn bijzonder mooie historische centrum. In de binnenstad van Metz kunt u dan ook gerust een dag doorbrengen!

Geschiedenis van Metz

Deze mooie stad kent een rijke geschiedenis. De naam van de stad is een verwijzing naar de Gallische stam der Mediomatrices, die voor de opkomst van het Romeinse rijk in dit gebied leefde. Nadat de Romeinen deze streek veroverden groeide Metz, destijds nog onder de naam Divodorum Mediomatricorum, uit tot een van de belangrijkste Romeinse plaatsen in Gallië. De stad vergaarde veel rijkdom dankzij de handel in wijn. In het jaar 451 werd de plaats geplunderd door de troepen van Attila. Tijdens de middeleeuwen groeide deze stad uit tot de hoofdstad van het koninkrijk Austrasië. Hiernaast was de stad ook de zetel van het prinsbisdom Metz, waardoor de stad tijdens de middeleeuwen een enorme groei doormaakte. In de late middeleeuwen was de stad uitgegroeid tot een van de grootste steden van het Heilige Roomse Rijk. Door de eeuwen heen is deze mooie stad goed bewaard gebleven.

Metz vandaag de dag

Vandaag de dag is deze stad een prima vakantiebestemming voor een leuke stedentrip in het noorden van Frankrijk. In de historische binnenstad van deze mooie stad is altijd wel wat te zien of te beleven. Zo kunt u onder meer de mooie kathedraal Saint-Etienne bezoeken. Ook kunt u urenlang rondwandelen door de mooie straatjes en genieten van de leuke winkels en gezellige terrasjes. Ook is een uitstapje naar de mooie stadspoort Porte des Allemands de moeite waard. Deze middeleeuwse stadspoort is door de eeuwen heen goed bewaard gebleven en is het indrukwekkendste overblijfsel van de middeleeuwse stadsmuren!

Metz bezoeken?

Wilt u deze mooie stad in het departement Moselle zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Moselle ook interessant: