Nancy

Nancy is een mooie stad in het departement Meurthe-et-Moselle, in de regio Lorraine.Nancy Deze mooie stad ligt aan de route naar het zuiden van Frankrijk en aan de rivier Meurthe. Deze stad kent een rijke geschiedenis en staat onder meer bekend om zijn prachtige pleinen: Place Stanislas, Place de la Carrière en Place d’Alliance.

Geschiedenis van Nancy

In de omgeving van Nancy zijn sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al ruim 800 jaar voor Christus bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er onder meer oude wapens en potscherven gevonden. De geschiedenis van de stad begint in de elfde eeuw. Rond het jaar 1050 na Christus liet de graaf van Lorraine hier een kasteel bouwen. Rondom dit kasteel ontstond al snel een klein plaatsje. In de hier op volgende eeuwen groeide dit plaatsje uit tot een van de belangrijkste plaatsen van het graafschap Lorraine. Pas toen de laatste hertog van Lorraine in het jaar 1766 overleed, werd de stad Nancy samen met de regio Lorraine bij Frankrijk gevoegd. Hoewel de stad als gevolg van zware bombardementen tijdens de Eerste Wereldoorlog zwaar beschadigd raakte, heeft de stad zijn historische karakter door de eeuwen heen weten te behouden.

Nancy vandaag de dag

Vandaag de dag staat de oude binnenstad van Nancy bekend als een van de mooiste binnensteden in het noorden van Frankrijk. Dit komt mede dankzij de prachtige pleinen en de gezellige straatjes. Voor een uitgebreid bezoek aan deze mooie stad kunt u gerust meerdere dagen de tijd nemen. Er is dan ook altijd wel wat te zien of te beleven. Zo is uw bezoek aan deze mooie stad niet compleet zonder het prachtige Place Stanislas gezien te hebben. Dit plein wordt ook wel het mooiste plein van Frankrijk genoemd en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook het Musée des Beaux Arts en het Lorraine museum zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken. Nancy is dan ook een ideale bestemming voor een leuke stedentrip en een prima uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in de regio Lorraine!

Nancy bezoeken?

Wilt u deze mooie stad in het departement Meurthe-et-Moselle zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Meurthe-et-Moselle ook interessant: