Verdun

Verdun is een mooie plaats in het departement Meuse en ligt aan de gelijknamige rivier. Deze plaats staat bekend om de verschrikkelijke slag tijdens de Eerste Wereldoorlog. In de omgeving van deze mooie stad zijn dan ook talloze sporen van de Eerste Wereldoorlog terug te vinden, zoals Fort Douaumont.

Geschiedenis van Verdun

Al in de Oudheid zou er sprake zijn geweest van een Gallische nederzetting op de hedendaagse locatie van Verdun. Na de Romeinse verovering van dit gebied groeide deze nederzetting uit tot een van de belangrijkste plaatsen in de Romeinse regio Belgica. Tijdens de middeleeuwen maakte deze plaats een voorspoedige periode door, met name dankzij de handel in metalen, wijn, stoffen, graan en specerijen. Aan het einde van de tiende eeuw werd de Notre-Dame kathedraal gebouwd. In de veertiende eeuw werd de plaats getroffen door de Perst, waardoor een groot deel van de burgerbevolking om het leven kwam. Na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in 1914 werd de stad grotendeels geëvacueerd. Rondom deze plaats vond een van de grootste slagen uit de hele oorlog plaats: de Slag om Verdun. Deze verschrikkelijke strijd duurde bijna 10 maanden en in deze periode sneuvelden in totaal meer dan 300.000 soldaten.

Verdun vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag is deze mooie plaats onlosmakelijk verbonden met de Eerste Wereldoorlog. Rondom deze plaats zijn verschillende forten te vinden, waaronder Fort Douaumont en Fort Vaux. De gevechten rondom deze plaats waren zo intens dat verschillende kleine plaatsjes in de omgeving volledig zijn weggevaagd. Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog? Dan is deze stad een prima uitvalsbasis voor een interessante vakantie. Voor een wandeling door deze mooie plaats kunt u gerust een middagje de tijd nemen. Brengt u uw vakantie door in het departement Meuse? Dan is een bezoekje aan Verdun absoluut de moeite waard!
Verdun

Verdun bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats en het omringende slagveld van de Eerste Wereldoorlog zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Meuse ook interessant: