Vosges

Vosges is een van de vier departementen van de regio Lorraine.Vosges De overige drie departementen zijn Meuse, Meurthe-et-Moselle en Moselle. Het departement dankt zijn naam aan het gelijknamige gebergte, dat in deze streek gelegen is. Deze streek is omgeven door de departementen Meuse en Meurthe-et-Moselle in het noorden, Bas-Rhin en Haut-Rhin in het oosten, Territoire de Belfort en Haute-Saône in het zuiden en tot slot Haute-Marne in het westen.

Geschiedenis van Vosges

Dit departement kent een rijke geschiedenis, waarin het meerdere malen wisselde tussen Frankrijk en Duitsland. Lang voor het begin van onze jaartelling werd deze streek woonden er verschillende Keltische stammen in dit gebied. De Romeinen veroverden deze streek in het jaar 57 voor Christus. Na de val van het Romeinse Rijk werd het departement achtereenvolgens bezet door de Hunnen, Vandalen, Alemannen en de Franken. Na de Honderdjarige Oorlog en de oorlog tegen de hertog van Lotharingen werd de streek in 1766 definitief ingelijfd door Frankrijk. Als gevolg van de Franse Revolutie werd het departement op 4 maart 1790 officieel gecreëerd. Tot op de dag van vandaag zijn de sporen uit het rijke verleden van deze steek nog goed zichtbaar.

Vosges vandaag de dag

Vandaag de dag is dit departement een geweldige vakantiebestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Zo kunt u in het prachtige gebergte van de Vogezen naar hartenlust wandelen door de prachtige natuur. Ook is het departement een geliefde wintersportbestemming. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze streek is een bezoekje aan het kasteel van Épinal absoluut de moeite waard. Bij het meer van Gérardmer kunt u heerlijk genieten op een van de strandjes. Op het meer worden rondvaarten gevaren en ook kunt u hier bootjes of waterfietsen huren. Tijdens de warme zomerdagen is een uitstapje naar dit mooie meer dan ook een uitstekend idee!

Vosges bezoeken?

Wilt u deze mooie streek zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Vosges ook interessant: