Midi-Pyrénées

Midi-Pyrénées is een regio gelegen in het zuiden van Frankrijk.Midi-Pyrénées De regio is qua oppervlakte de grootste regio in Frankrijk, en is bijvoorbeeld groter dan Nederland of Denemarken. De regio staat bekend om zijn ongerepte landschappen en zijn karaktervolle dorpjes en historische sites. Ook heeft deze regio een Mediterraans klimaat, wat garant staat voor koude winters en warme zomers. Op basis van de bevolkingsaantallen vertoont de regio scherpe contrasten. Zo is het gebied rondom Toulouse dichtbevolkt, terwijl de inwonersdichtheid van andere gebieden in de regio tot de gebieden met de laagste bevolkingsdichtheid van Europa behoren.

Historie

De regio bevat een goed bewaard gebleven erfgoed uit de middeleeuwen en de renaissance. Voorbeelden zijn de tempelierssteden van de Larzac. De regio is getekend door de kruistocht tegen de katharen. De Katharen waren ten tijde van de Middeleeuwen een christelijke religieuze groepering die vooral actief was in het zuiden van Frankrijk. Zij beschouwden zich als de ware christelijke Kerk en daarom wezen zij het Oude Testament af. Aan het begin van de 13e eeuw breidde het geloof zich uit, en werd Montségur het centrum van het Katharenrijk. Het feit dat de invloed van het Katharisme alsmaar groter werd, was de Paus een doorn in het oog. De Paus ontketende een kruistocht tegen de Katharen, met als doel het Katharisme omver te werpen. Uiteindelijk hielden de Katharen het negen maanden uit in kasteel Montségur, alvorens zij zich in 1244 overgaven.

Midi-Pyrénées vandaag de dag

Naast de vele historische bezienswaardigheden, staat deze prachtige regio tevens bekend om haar vele festivals. Ieder jaar weer vinden er ongeveer 200 festivals plaats.
Of u nou wilt genieten van de natuur en het heerlijke klimaat, of in aanraking wilt komen met het historische verleden: de regio Midi-Pyrénées is enorm veelzijdig, en heeft veel te bieden voor de vakantieganger!

Departementen van Midi-Pyrénées

Deze veelzijdige regio bestaat uit maar liefst acht departementen, namelijk Ariège, Aveyron, Gers, Haute-Garonne, Hautes-Pyrénées, Lot, Tarn en Tarn-et-Garonne. Per departement zijn de leukste bezienswaardigheden en de mooiste plaatsen op een rijtje gezet.

Bezienswaardigheden en plaatsen in Midi-Pyrénées

In deze regio zijn vele mooie bezienswaardigheden en plaatsen te vinden. Per departement zijn deze op een rijtje gezet.

Vakantie in Midi-Pyrénées

Op zoek naar een leuke camping in deze streek? Of toch liever een charmant vakantiehuis? Wij hebben voor u de mooiste vakantiehuizen, de leukste campings en de meest comfortabele hotels in deze veelzijdige vakantiestreek inzichtelijk gemaakt.

Zonnig Zuid-Frankrijk