Midi-Pyrénées

De regio Midi-Pyrénées is een regio gelegen in het zuiden van Frankrijk. De regio is qua oppervlakte de grootste regio in Frankrijk, en is bijvoorbeeld groter dan Nederland of Denemarken. De regio staat bekend om haar ongerepte landschappen, en haar karaktervolle dorpjes en historische sites. De regio heeft een Mediterraans klimaat, wat garant staat voor koude winters en warme zomers. Op basis van de bevolkingsaantallen vertoont de regio scherpe contrasten. Zo is het gebied rondom Toulouse dichtbevolkt, terwijl de inwonersdichtheid van andere gebieden in de regio tot de gebieden met de laagste bevolkingsdichtheid van Europa behoren.

Historie

Oorspronkelijk bestond deze veelzijdige regio uit meerdere, kleinere Franse provincies, te weten Hautes-Pyrénées, Ariège, Aveyron, Gers, Haute-Garonne, de Tarn, en Tarn-et-Garonne.
De regio bevat een goed bewaard gebleven erfgoed uit de middeleeuwen en de renaissance. Voorbeelden zijn de tempelierssteden van de Larzac. De regio is getekend door de kruistocht tegen de katharen. De Katharen waren ten tijde van de Middeleeuwen een christelijke religieuze groepering die vooral actief was in het zuiden van Frankrijk. Zij beschouwden zich als de ware christelijke Kerk. Desondanks wezen zij het Oude Testament af. Aan het begin van de 13e eeuw breidde het geloof zich uit, en werd Montségur het centrum van het Katharenrijk. Het feit dat de invloed van het Katharisme alsmaar groter werd, was de Paus een doorn in het oog. De Paus ontketende een kruistocht tegen de Katharen, met als doel het Katharisme omver te werpen. Uiteindelijk hielden de Katharen het negen maanden uit in kasteel Montségur, alvorens zij zich in 1244 overgaven.

Midi-Pyrénées vandaag de dag

Naast de vele historische bezienswaardigheden, staat deze prachtige regio tevens bekend om haar vele festivals. Ieder jaar weer vinden er ongeveer 200 festivals plaats.
Of u nou wilt genieten van de natuur en het heerlijke klimaat, of in aanraking wilt komen met het historische verleden: de regio Midi-Pyrénées is enorm veelzijdig, en heeft veel te bieden voor de vakantieganger!

Midi-Pyrénées
Midi-Pyrénées

Vakantie in Midi-Pyrénées

Vakantie in de regio Midi-Pyrénées? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in deze regio!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Midi-Pyrénées ook interessant: