Ariège

Het departement Ariège is een van de acht departementen in de regio Midi-Pyrénées. De overige zeven departementen zijn: Aveyron, Haute-Garonne, Gers, Lot, Hautes-Pyrénées, Tarn en Tarn-et-Garonne. Het departement wordt omgeven door de departementen Haute-Garonne, Aude en de Pyrénées-Orientales. In het zuiden grenst het departement aan Spanje en Andorra. de hoofdstad van het departement is Foix, hoewel de stad Pamiers groter is. Andere belangrijke plaatsen in het departement Ariège zijn: Lavelanet, Saint-Girons, Tarascon-sur-Ariège en Mirepoix. Ariège

Geschiedenis van het departement Ariège

Ariège is een van de originele 83 departementen die tijdens de Franse Revolutie in het jaar 1790 gecreëerd werden. Door de eeuwen heen is de stad Foix altijd al de belangrijkste stad van het departement geweest. De geschiedenis van de stad Foix speelt dan ook een significante rol in de geschiedenis van het departement. De stad en haar kasteel zijn door de eeuwen heen vele malen belegerd, maar nooit slaagden de aanvallers er in om het kasteel van Foix te veroveren. De kruistocht tegen de katharen vormt een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van deze streek. Zo werd een ander kasteel in het gebied, het kasteel van Montségur, veroverd door de kruisvaarders waarbij meer dan tweehonderd katharen op de brandstapel om het leven kwamen.

Ariège vandaag de dag

Vandaag de dag is dit departement een ideale vakantiebestemming voor diegenen die enerzijds willen genieten van de rust en anderzijds de vakantie door willen brengen in een omgeving waar veel te zien is. Van prachtige plaatsen als Foix, Pamiers en Mirepoix tot aan indrukwekkende kastelen als Montségur en het kasteel van Foix. Ook een bezoekje aan de mooie grot van Niaux, de grot van Bédeilhac en de grot van Lombrives is meer dan de moeite waard. Ook is het leuk om eens met de auto door de grot van Mas d’Azil te rijden. Deze streek is een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie!
Ariège

Vakantie in Ariège?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ariège ook interessant: