Aveyron

Het departement Aveyron is een van de acht departementen in de regio Midi-Pyrénées. De overige zeven departementen zijn: Ariège, Haute-Garonne, Gers, Lot, Hautes-Pyrénées, Tarn en Tarn-et-Garonne. Het departement is vernoemd naar de rivier Aveyron, die door het gebied stroomt. Het departement wordt omgeven door de departementen Tarn, Tarn-et-Garonne, Lot, Hérault, Gard, Lozère en Cantal. Belangrijke steden in het departement zijn onder meer Rodez, Millau en Villefranche-de-Rouergue. Aveyron

Geschiedenis van het departement Aveyron

Het departement behoort tot de 83 oorspronkelijke departementen die tijdens de Franse Revolutie in het jaar 1790 werden gecreëerd. Het gebied werd naar alle waarschijnlijkheid in de prehistorie al bewoond. Zo zijn er in het departement meer dan 1000 dolmens gevonden, meer dan in elk ander departement in Frankrijk. Tijdens de opkomst van het Romeinse Rijk werd het gebied bewoond door een Gallische stam die bekend stond als de Ruteni. Tijdens de dertiende eeuw na Christus maakte het departement een voorspoedige periode door. Hierdoor ontstonden er in een relatief korte periode vele versterkte plaatsjes, die tot op de dag van vandaag te bezoeken zijn.

Aveyron vandaag de dag

Vandaag de dag is deze streek een geliefde vakantiebestemming. De combinatie van haar heerlijke klimaat en de vele interessante bezienswaardigheden zoals het kasteel van Najac, de abdijkerk van Sainte Foy en het viaduct van Millau maken van Aveyron een interessante vakantiebestemming. Ook plaatsen als Rodez en Belcastel zijn meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Ook voor natuurliefhebbers is dit departement een prima vakantiebestemming. Zo staat het noorden van het departement bekend om haar natuurschoon: een prachtig maar onherbergzaam landschap dat diep wordt ingesneden door de rivieren Truyère en Lot. In het zuidoosten ligt eveneens een prachtig natuurgebied, dat bekend staat als de Grands Causses. Wanneer u op zoek bent naar een veelzijdige vakantiebestemming is een vakantie in dit veelzijdige departement absoluut aan te raden.
Aveyron

Vakantie in Aveyron?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aveyron ook interessant: