Bezienswaardigheden in Midi-Pyrénées

De regio Midi-Pyrénées is een zeer veelzijdige vakantiebestemming.Bezienswaardigheden in Midi-Pyrénées Er zijn dan ook vele verschillende bezienswaardigheden in Midi-Pyrénées te vinden. Veel van de bezienswaardigheden in Midi-Pyrénées zijn leuk om te bezoeken voor het hele gezin. Deze grote regio bestaat uit de departementen Ariège, Aveyron, Gers, Haute-Garonne, Hautes-Pyrénées, Lot, Tarn en Tarn-et-Garonne. In elk van deze departementen is veel te zien. Op deze pagina zijn de vele bezienswaardigheden in Midi-Pyrénées per departement op een rijtje gezet.

Bezienswaardigheden in Ariège

Het departement Ariège is enorm veel te zien en te doen. Dit departement staat bekend om zijn prachtige natuur. Het is dan ook niet voor niets dat hier vele prachtige grotten te vinden zijn, zoals de grot van Mas d’Azil en de grot van Lombrives. Ook zijn er tal van indrukwekkende kastelen te vinden, van Montségur tot aan Château de Foix!

Bezienswaardigheden in Aveyron

Het departement Aveyron is een bijzonder geschikte vakantiebestemming voor de liefhebbers van mooie grotten en kastelen. Van Château de Najac tot aan de prachtige grot van Foissac: in dit departement is genoeg te zien!

Bezienswaardigheden in Gers

Het departement Gers staat ook wel bekend als het Toscane van Frankrijk. Deze dunbevolkte streek is dan ook een ideale vakantiebestemming voor rustzoekers. In dit departement is ook veel te zien, van de bijzondere oude Romeinse Villa de Séviac tot aan de mooie kathedraal van Auch!

Bezienswaardigheden in Haute-Garonne

In het departement Haute-Garonne ligt de grote stad Toulouse, waar veel te beleven is. Zo kunt u in Toulouse onder meer de bijzonder mooie Basilique Saint-Sernin de Toulouse en het Musée des Augustins bezoeken. Voor de fanatieke fietsers onder ons is een uitstapje naar Col de Peyresourde of Col de Portet-d’Aspet de moeite waard!

Bezienswaardigheden in Hautes-Pyrénées

Hoewel het departement Hautes-Pyrénées minder toeristisch is als departementen als Lot en Dordogne, is hier genoeg te zien. Voor de wandelaars en natuurliefhebbers onder ons zijn wandelingen naar het Cirque de Gavarnie of naar Cirque de Troumouse absoluut aan te raden. Een uitstapje naar het kasteel van Mauvezin is leuk voor jong en oud!

Bezienswaardigheden in Lot

Van de bekende bedevaartplaats Rocamadour tot aan de bijzondere grot van Pech Merle: in het departement Lot raakt u niet uitgekeken! In dit departement zijn tal van mooie grotten te vinden. Naast Grotte du Pech Merle zijn ook uitstapjes naar Gouffre de Padirac en Grottes de Cougnac meer dan de moeite waard!

Bezienswaardigheden in Tarn

In het departement Tarn kunt u genieten van de prachtige stad Albi. In deze mooie stad kunt u onder meer de mooie kathedraal Sainte-Cécile en het Musée Toulouse-Lautrec bezoeken. Een wandeling door de mooie Montagne Noire of een bezoek aan de bijzondere rotsformaties van Le Sidobre is eveneens aan te raden!

Bezienswaardigheden in Tarn-et-Garonne

Bent u een liefhebber van mooie steden en abdijen? In het departement Tarn-et-Garonne ligt de mooie stad Montauban, die bekend staat om zijn historische centrum. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Tarn-et-Garonne zijn onder meer uitstapjes naar de abdijkerk van Moissac en de abdij van Beaulieu-en-Rouergue aan te bevelen!