De abdij van Beaulieu-en-Rouergue

De abdij van Beaulieu-en-Rouergue is een mooie abdij bij de plaats Ginals in het departement Tarn-et-Garonne.Abdij van Beaulieu-en-Rouergue Deze abdij kent een rijke geschiedenis en staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in dit gebied.

Geschiedenis van de abdij van Beaulieu-en-Rouergue

De abdij van Beaulieu-en-Rouergue werd in het jaar 1144 na Christus gesticht door Adhemar III, de bisschop van Rodez. In de eerste jaren na de stichting vergaarde de abdij grote rijkdom. Toen in de dertiende eeuw de kruistocht tegen de Albigenzen op gang kwam, brak er een zware tijd aan voor de abdij. Deze kruistocht bracht veel verwoesting met zich mee en ook de abdij onderging een dergelijk lot. De abdij werd geplunderd en nagenoeg volledig verwoest. De abdij werd herbouwd maar werd wederom verwoest als gevolg van de Honderdjarige Oorlog. Als gevolg van de Franse Revolutie werd de abdij grotendeels ontmanteld. De restanten van de abdij raakten sindsdien verder in verval en de ooit zo bijzondere abdij werd gebruikt als opslagplaats door boeren. Sinds 1959 zijn er talloze herstelwerkzaamheden uitgevoerd, waardoor de abdij vandaag de dag bekend staat als een van de mooiste bezienswaardigheden in dit gebied.

De abdij van Beaulieu-en-Rouergue vandaag de dag

Ondanks haar turbulente verleden staat de abdij van Beaulieu-en-Rouergue vandaag de dag bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in Tarn-et-Garonne. De abdij is opengesteld voor bezoekers. Er worden regelmatig kunsttentoonstellingen georganiseerd. De abdij ligt ietwat afgelegen, in een groene, rustige omgeving. Voor een uitgebreid bezoek aan deze abdij kunt u gerust een middag de tijd nemen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Tarn-et-Garonne is een bezoekje aan deze mooie abdij meer dan de moeite waard.
Abdij van Beaulieu-en-Rouergue

De abdij van Beaulieu-en-Rouergue bezoeken?

Wilt u deze bijzondere abdij zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Tarn-et-Garonne ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk