Abdij van Belleperche

De abdij van Belleperche is een voormalig klooster dat heeft toebehoord aan de orde van de Cisterciënzers. De abdij ligt aan de rivier Garonne, ongeveer 25 kilometer ten westen van de grote plaats Montauban. Volgens de kenners behoort deze abdij tot de mooiste bezienswaardigheden in het departement Tarn-et-Garonne.

Geschiedenis van de abdij van Belleperche

De abdij van Belleperche vindt haar oorsprong in de twaalfde eeuw. De abdij werd gebouwd door monniken die afkomstig waren van de abdij van Clairvaux. Dankzij de vele boerderijen en wijngaarden die tot de abdij behoren, duurt het niet lang voordat de abdij van Belleperche uitgroeide tot een van de belangrijkste abdijen in de regio. Als gevolg van de Godsdienstoorlogen raakte de abdij zwaar beschadigd. Hoewel er in de zeventiende eeuw verschillende herstelwerkzaamheden werden doorgevoerd, sloot de abdij aan het einde van de achttiende eeuw haar deuren als gevolg van de Franse Revolutie. Als gevolg van de sluiting werden verschillende gebouwen die tot de abij van Belleperche behoorden afgebroken. Aan het einde van de twintigste eeuw werd de abdij uitgeroepen tot historische monument en besloot men om de abdij te herstellen.

De abdij van Belleperche vandaag de dag

Mede dankzij de omvangrijke herstelwerkzaamheden aan het einde van de twintigste eeuw staat de abdij van Belleperche vandaag de dag bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in het departement Tarn-et-Garonne. De abdij is opengesteld voor bezoekers en voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust een middag de tijd nemen. Wanneer u de abdij bezoekt kunt u vanuit de abdij genieten van een mooi uitzicht op de rivier Garonne. In de abdij is ook een museum gevestigd dat gewijd is aan allerlei soorten servies, wat ook leuk is om te bezichtigen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Tarn-et-Garonne is een bezoekje aan deze bijzondere abdij de moeite waard.

De abdij van Belleperche bezoeken?

Wilt u deze abdij zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Tarn-et-Garonne ook interessant: