Abdij van Sylvanès

De abdij van Sylvanès is een abdij van de cisterciënzerorde. De abdij kenmerkt zich door haar romaanse stijl, en stamt uit de twaalfde eeuw na Christus. De abdij ligt in het departement Aveyron, in de regio Midi-Pyrénées.

Abdij van Sylvanès

Geschiedenis van de abdij van Sylvanès

De abdij van Sylvanès werd in het jaar 1136 na Christus middenin een beboste vallei, opgericht door Pons de l’Heras. Pons de l’Heras was een berouwvolle dief, die na een leven vol roven en stelen berouw had gekregen. Hij besloot om de rest van zijn leven in dienst van God door te brengen. De bouw van de abdij zou uiteindelijk meer dan een eeuw in beslag nemen. De abdij van Sylvanès was de eerste Cisterciënzer abdij in de Rouergue. De abdij heeft veel geleden onder de gevolgen van verschillende gebeurtenissen door de eeuwen heen. Zo raakte de abdij vanaf de late middeleeuwen in verval, en leed het onder de gevolgen van zowel de Honderdjarige Oorlog met Engeland, als de Godsdienstoorlogen en de Franse Revolutie. De abdij heeft zelfs een periode dienst gedaan als steengroeve en als een schuur voor schapen. In 1854 werd de abdij aangemerkt als zijnde een historisch monument. In 1970 werd het zwaar vervallen gebouw aangekocht door de gemeente Sylvanès. Vanaf 1975 hebben er vele herstelwerkzaamheden plaatsgevonden, zodat de abdij van Sylvanès in volle glorie werd hersteld.

Abdij van Sylvanès vandaag de dag

Vandaag de dag is de abdij van Sylvanès opengesteld voor het grote publiek. Er worden rondleidingen georganiseerd, maar u kunt er ook voor kiezen om deze mooie abdij zelfstandig te verkennen. Ook worden er regelmatig evenementen georganiseerd in en rondom de abdij. Zo worden er bijvoorbeeld muziekstukken opgevoerd, maar ook is de abdij gastheer van het Internationaal Festival van de gewijde muziek. Een bezoekje aan deze indrukwekkende abdij is absoluut de moeite waard, en geeft u een mooi inzicht in de geschiedenis van deze abdij, en de omliggende omgeving!

Abdij van Sylvanès

Abdij van Sylvanès bezoeken?

Wilt u deze mooie abdij zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aveyron ook interessant: