Abdijkerk van Moissac

De abdijkerk van Moissac is een oude Benedictijnse abdij bij het plaatsje Moissac, in de regio Midi-Pyrénées. Deze abdij staat bekend als een van de mooiste abdijen in heel Frankrijk.Abdijkerk van Moissac

Geschiedenis van de abdijkerk van Moissac

De abdijkerk van Moissac staat ook wel bekend als de abdij van Saint-Pierre de Moissac. Volgens een populaire legende zou deze abdij gesticht zijn door niemand minder dan Clovis, koning van de Franken. Verschillende historische bronnen wijzen echter uit dat de abdij is gesticht door Saint Didier, bisschop van de plaats Cahors, halverwege de zevende eeuw na Christus. De bouw van de abdijkerk van Moissac liep veel vertraging op, onder meer door plunderingen door de Moren en de Noormannen. Tijdens de elfde en twaalfde eeuw na Christus maakte de abdijkerk van Moissac een periode van grote welvaart door. Zo sloot de abdij zich aan bij de orde van Cluny, die onder leiding stond van de bisschop van Toulouse. In het jaar 1793 maakte de Franse Revolutie een eind aan het leven in en rondom de abdijkerk van Moissac. In de negentiende eeuw na Christus werd de abdijkerk van Moissac aangemerkt als historisch monument. Sinds 1998 staat de abdij op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De abdijkerk van Moissac vandaag de dag

Vandaag de dag geldt de abdijkerk van Moissac als een van de mooiste abdijen in de regio Midi-Pyrénées. Het is dan ook niet voor niets dat deze abdij jaarlijks door vele toeristen wordt bezocht. De abdij is zowel alleen als onder begeleiding te bezoeken. Ook is het mogelijk om een audio gids te huren, zodat u alles te weten komt over deze prachtige abdij. Voor een bezoekje aan deze mooie abdij kunt u gerust twee uur reserveren. Een bezoekje aan de abdij is absoluut de moeite waard en biedt een mooie inzage in de historie van deze locatie.
Abdijkerk van Moissac

De abdijkerk van Moissac bezoeken?

Wilt u deze prachtige abdijkerk zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Tarn-et-Garonne ook interessant: