Basilique Saint-Sernin de Toulouse

Basilique Saint-Sernin de Toulouse is een indrukwekkende basiliek in de stad Toulouse, in het departement Haute-Garonne.Basilique Saint-Sernin de Toulouse Deze basiliek is gewijd aan de Heilige Saturninus van Toulouse en is een van de vijf grote pelgrimskerken op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Basilique Saint-Sernin de Toulouse staat bekend als een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in de stad Toulouse.

Geschiedenis van Basilique Saint-Sernin de Toulouse

De geschiedenis van deze bijzondere basiliek begon in het jaar 1080, toen men startte met de bouw van dit imposante gebouw. Hoewel de bouw van de kerk nog niet volledig was afgerond, werd deker in het jaar 1096 op plechtige wijze ingewijd door paus Urbanus II en verschillende bisschoppen, samen met graaf Raymond van Toulouse. Het was hier dat de graaf en de paus elkaar ontmoetten voor de eerste kruistocht. Pas halverwege de twaalfde eeuw werd de bouw van Basilique Saint-Sernin de Toulouse afgerond. De bouw van de basiliek nam bijzonder veel tijd in beslag doordat men bedacht dat deze kerk extra groot moest zijn. Haar ligging op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella betekende dat de kerk vele pelgrims moest kunnen huisvesten.

Basilique Saint-Sernin de Toulouse vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze bijzondere basiliek bekend als een van de mooiste gebouwen in de stad Toulouse. De combinatie van haar prachtige bouwstijl en haar rijke historie maakt dit een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in de stad. Bovendien is dit deze, uit rode bakstenen opgetrokken basiliek de grootste Romaanse kerk in heel Europa. De immense grootte van de pracht van deze basiliek zullen u nog lang bijblijven wanneer u besluit dit indrukwekkende bouwwerk te bezoeken. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in de omgeving van de stad Toulouse kan een bezoekje aan deze indrukwekkende basiliek niet op uw lijstje ontbreken.

Basilique Saint-Sernin de Toulouse bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende basiliek zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Garonne ook interessant: