Bezienswaardigheden in Hautes-Pyrénées

Het departement Hautes-Pyrénées behoort tot de minder bekende vakantiebestemmingen in de regio Midi-Pyrénées. Zo worden streken als Lot, en de aangrenzende streek Dordogne, ieder jaar veel meer bezocht dan deze streek, die een stuk zuidelijker ligt. Het departement Hautes-Pyrénées is een departement van uitersten. Van haar vlakke landschap in het noorden tot aan het bergachtige landschap in het zuiden, richting de grens met buurland Spanje. Ondanks het feit dat dit gebied wat minder bekend is, is hier genoeg te zien en te beleven. Van prachtige grotten als Gouffre d’Esparros en de grotten van Bétharram tot aan de Col du Tourmalet, een berg die regelmatig wordt opgenomen in het routeprofiel van de Tour de France. Het departement Hautes-Pyrénées is dan ook een prima vakantiebestemming voor fietsers en wandelaars.

De bezienswaardigheden in Hautes-Pyrénées op een rij

Op deze pagina zijn de leukste bezienswaardigheden in Hautes-Pyrénées voor u op een rijtje gezet. Elk van de onderstaande bezienswaardigheden is prima bereikbaar vanuit plaatsen als Tarbes en het wereldberoemde Lourdes. In Tarbes kunt u gerust enkele dagen doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Lourdes is een drukbezocht bedevaartsoord, met name in de zomermaanden. Toch moet u deze bijzondere locatie echt eens bezocht hebben!

Bezienswaardigheden in Hautes-Pyrénées

Deze bezienswaardigheden in Hautes-Pyrénées bezoeken?

Wilt u een of meerdere bezienswaardigheden in het departement Hautes-Pyrénées zelf bezoeken? Wij helpen u graag een handje. Daarom hebben wij voor u de beste vakantiehuizen, campings en hotels in dit prachtige departement voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u elk van de genoemde bezienswaardigheden eenvoudig zelf bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres in het departement Hautes-Pyrénées.