Bezienswaardigheden in Ariège

In het departement Ariège is veel te zien en te beleven. In dit groene, bergachtige departement in het zuiden van Frankrijk hoeft u zich geen moment te vervelen. Dit gebied beschikt over een rijke historie, wat terug te zien is in de bezienswaardigheden in Ariège. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende indrukwekkende kastelen te vinden, herinneringen aan de tijd van de Katharen. Van het kasteel Montségur tot aan het kasteel van Roquefixade en het kasteel van Foix. Elk van deze kastelen is even indrukwekkend te noemen. Ook zijn er in het departement Ariège verschillende prachtige grotten te vinden. Van de indrukwekkende grot van Mas d’Azil, waar u met de auto door heen kunt rijden, tot aan de grot van Lombrives, die tot de grootste grotten in Europa behoort. Ook de grot van Niaux is interessant om te bezoeken, dit vanwege haar prachtige muurschilderingen. In de grot Rivière souterraine de Labouiche kunt u met een bootje varen over een onderaardse rivier. Ook erg indrukwekkend! Voor fietsers en wandelaars is er het Plateau de Beille, een grote berg waarvan de beklimming regelmatig deel uitmaakt van de grootste wielerronde ter wereld, de Tour de France.

De bezienswaardigheden in Ariège op een rij

Op deze pagina zijn de leukste bezienswaardigheden in Ariège voor u inzichtelijk gemaakt. Elk van de genoemde bezienswaardigheden is prima bereikbaar vanuit leuke plaatsen als Foix, Mirepoix en Pamiers. Bovendien is elk van deze plaatsen ook erg leuk om te verkennen. De combinatie van de vele middeleeuwse straatjes en gebouwen zorgt er voor dat u in elk van deze plaatsen gerust een dag door kunt brengen zonder dat u zich hoeft te vervelen.

Bezienswaardigheden in Ariège

Deze bezienswaardigheden in Ariège bezoeken?

Wilt u een of meerdere bezienswaardigheden in Ariège zelf bezoeken? Wij hebben voor u de beste vakantiehuizen, campings en hotels op een rijtje gezet. Zo kunt u elk van de benoemde bezienswaardigheden eenvoudig bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres in het departement Ariège.