Bezienswaardigheden in Lot

Bezienswaardigheden in Lot zijn er in overvloed. Het is dan ook niet voor niets dat dit departement een van de meest geliefde vakantiebestemmingen is in het zuiden van Frankrijk. Toch is deze streek nog wat minder bekend als het aangrenzende departement Dordogne. Dit is echter niet geheel terecht, omdat er in het departement Lot, evenals in de Dordogne, veel te zien en te beleven is. Van indrukwekkende grotten als Gouffre de Padirac, Grotte de Lacave, Grottes de Cougnac, grottes de Presque en de grot van Pech Merle, tot aan indrukwekkende kastelen als het château de Castelnou-Bretenoux of het château de Cénevières. Elk van deze bezienswaardigheden is meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Ook de zogenaamde Pont Valentre, een middeleeuwse brug over de rivier Lot in de stad Cahors is een bezoekje meer dan waard.

De bezienswaardigheden in Lot op een rij

Op deze pagina zijn de leukste bezienswaardigheden in Lot voor u op een rijtje gezet. Elk van de genoemde bezienswaardigheden is prima bereikbaar vanuit mooie plaatsen als Cahors, Rocamadour of Figeac, of vanuit prachtige kleinere plaatsjes als het schilderachtige Saint-Cirq-Lapopie of Autoire.

Bezienswaardigheden in Lot

Deze bezienswaardigheden in Lot bezoeken?

Wilt u deze leuke bezienswaardigheden in Lot zelf bezoeken? Wij helpen u graag een beetje op weg. Daarom hebben wij voor u de beste vakantiehuizen, campings en hotels in deze streek voor u inzichtelijk gemaakt. Zo kunt u elk van de genoemde bezienswaardigheden eenvoudig zelf bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres in het departement Lot.