Château de Castelnou-Bretenoux

Château de Castelnou-Bretenoux is een indrukwekkend kasteel bij het plaatsje Bretenoux, in het departement Lot. Het kasteel staat bekend als een van de meest indrukwekkende kastelen in de regio, waar al bijzonder veel kastelen zijn te vinden. Château de Castelnou-Bretenoux staat sinds het jaar 1862 op de officiele lijst van de belangrijkste historische monumenten in Frankrijk.Château de Castelnou-Bretenoux

Geschiedenis van Château de Castelnou-Bretenoux

De geschiedenis van het kasteel begint in de twaalfde eeuw na Christus toen Hugues de Castelnau, die deel uitmaakte van een zeer machtige familie die ondergeschikt was aan de graven van Toulouse, een grote verdedigingsmuur om zijn domein liet bouwen. Hieruit ontstond het Château de Castelnou-Bretenoux. Tussen de twaalfde en vijftiende eeuw na Christus werd het kasteel meerdere malen verbouwd. Zo werd er onder meer de verdedigingsmuur versterkt, zodat deze ook inslagen van kanonnen kon weerstaan. Tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland werd het kasteel in het jaar 1159 veroverd door de troepen van Henry II van Engeland. Aan het einde van de Honderdjarige Oorlog werd het kasteel teruggegeven aan de baronnen van Castelnau. Na de dood van de laatste baron van Castelnaud raakte het kasteel in verval. In het jaar 1895 werd het kasteel gekocht door Jean Mouliérat, die het kasteel liet herstellen. Na zijn dood in 1932 werd het Château de Castelnou-Bretenoux overgedragen aan de Franse staat.

Château de Castelnou-Bretenoux vandaag de dag

Vandaag de dag is het Château de Castelnou-Bretenoux opengesteld voor bezoekers. Een bezoekje aan dit prachtige kasteel is meer dan de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Lot. Tijdens uw bezoek aan dit kasteel kunt u verschillende ruimtes verkennen, welke volledig zijn gerestaureerd en ingericht zijn volgens de middeleeuwse stijl. Voor een bezoekje aan dit indrukwekkende kasteel kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Een bezoek aan Château de Castelnou-Bretenoux is bovendien prima te combineren met een bezoek aan het vestingplaatsje Bretenoux, dat ook de moeite waard is om met een bezoekje te vereren.
Château de Castelnou-Bretenoux

Château de Castelnou-Bretenoux bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Lot ook interessant: