Château de Lagarde

Château de Lagarde is een vervallen kasteel bij het plaatsje Lagarde.Château de Lagarde Dit kasteel ligt ongeveer acht kilometer ten zuidoosten van de grotere plaats Mirepoix, in het departement Ariège. Hoewel het kasteel niet meer volledig in tact is, is een bezoekje aan dit mooie kasteel meer dan de moeite waard.

Geschiedenis van Château de Lagarde

De aanwezigheid van het kasteel werd voor het eerst benoemd in een historisch document uit de tiende eeuw na Christus. Het eerste kasteel bestond uit een vierkante toren en was gebouwd om de omgeving te beschermen tegen struikrovers. In de twaalfde eeuw werd het kasteel verder uitgebreid met vier extra torens en een poortgebouw. Ook werd het hele kasteel omringd door een verdedigingsmuur. Na de kruistocht tegen de Albigenzen kwam het kasteel in handen van de familie Lévis-Mirepoix. De nieuwe eigenaren lieten onder meer een ophaalbrug bouwen. Ondanks alle verdedigingswerken raakte het kasteel zwaar beschadigd tijdens de Franse Revolutie. Het kasteel werd sindsdien gebruikt als steengroeve. In 1914 werd het kasteel tot historisch monument verklaart, waardoor het tot aan de dag van vandaag te bezichtigen is.

Château de Lagarde vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan dit kasteel meer dan de moeite waard. Hoewel het kasteel grotendeels vervallen is, geeft een bezoekje aan het kasteel een prima indruk van hoe groot het ooit moet zijn geweest. Wanneer u Château de Lagarde bezoekt krijgt u een kleine informatiegids over de geschiedenis van het kasteel, terwijl u de overblijfselen van het kasteel kunt bezichtigen. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Een bezoekje aan dit kasteel is dan ook prima te combineren met een uitstapje naar de nabijgelegen plaats Mirepoix!

Château de Lagarde bezoeken?

Wilt u dit mooie kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ariège ook interessant: